Nepřijdeš za ministrem, neexistuješ

  • 16
Ústí nad Labem - Ztratit pozvánku na setkání s ministrem Zemanovy vlády se nevyplácí. Přesvědčil se o tom primátor Ústí nad Labem Miroslav Pátek (ODS). Nepřišel na setkání s ministrem pro místní rozvoj Petrem Lachnitem při jeho nedávné návštěvě Ústecka a od té doby pro ČSSD neexistuje. Na středeční raut s premiérem Milošem Zemanem a dalšími ministry po výjezdním zasedání vlády v Ústí nad Labem už primátora nepozvali.

„Pana primátora velice mrzí, že v hoře dokumentů, kterou musí denně zpracovat, někde pozvánka na setkání s ministrem Lachnitem zapadla,“ řekl mluvčí primátora Milan Knotek.

Pozdní lítost roztržitého, odveta sociálních demokratů už však běžela naplno.

Podle dobře informovaného zdroje z ústředí ČSSD, kde se pozvánky na raut vyráběly, primátor neměl šanci.

„První pozvánku na setkání s ministrem dostal, máme to ověřené, a nepřišel tam, přitom tam bylo osmdesát starostů z kraje. Na středeční setkání jsme rozesílali tedy pozvánky jen těm, které považujeme za důležité pro rozvoj regionu, sympatizantům sociální demokracie a médiím,“ uvedl zdroj.

Primátor, jenž na večírku nechtěl za žádnou cenu chybět, se však nedal odradit. „Půjdu tam, potřebuji si promluvit s některými lidmi o věcech týkajících se města. Pozvánku jsem si sám dodatečně vyžádal, poté mi byla zaslána faxem,“ uvedl primátor Pátek.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video