Diskuze

Ministerstvo versus laboratoře. Na ceně testů na koronavirus se neshodli

Na zvýšení ceny testů na covid-19 pro samoplátce se ministerstvo se zástupci laboratoří nedohodlo. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch ale po jednání řekl, že zvýšené náklady na odběrová místa bude kompenzovat laboratořím i nemocnicím připravovaná vyhláška.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DN

Odběr za 85kč = cena práce + ochranné pomůcky +transport do laboratoře

Pokud v malé nemocnici nebude dost odběru denně, nevyplatí se ani odběr ...

0 0
možnosti
MH

Koncem února Státní zdravotní ústav uvedl, že pokud laboratoř postupuje podle aktuální metodiky Světové zdravotnické organizace (WHO), je cena testu přibližně 5000 kč. Kdyby nezačaly soukromé laboratoře testovat za zlomek ceny, byla by ta cena dodnes. Pokud jde o samoplátce, nechal bych to na laboratořích, konkurence tu je a jde o smluvní vztah.

0 1
možnosti
ŠF

Cena podle WHO je dána také náklady lidské práce. Ty jsou v západních zemích násobně vyšší, než v ČR.

0 0
možnosti
Foto

Konec rýžoviště zlata. Virus zcela očividně slábne, zda přijde na podzim druhá vlna, je velmi nejisté, tentokráte byla reakce všech potrefených opravdu možná až přehnaná.

Z rok budeme ty testy dělat za pětset korun českých a budeme za každého zájemce rádi.

1 1
možnosti
MZ

Po bitvě generál. Tak všem řekněte dopředu, jestli druhá vlna bude. A ušetříte si opět reakci po bitvě. Ráda se poučím dopředu.

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
VB

Docela mě to už štve, jak ministerstvo zdravotnictví neustále ustupuje různým lobby ve zdravotnictví: ať pracují za veřejné peníze laboratoře ve veřejných (státních aj.) zařízeních, a to za regulovanou cenu ve veřejném zájmu - jde o veřejné prachy a veřejné zdraví, to se reguluje někdy tvrdě i v západ. zemích.

0 0
možnosti
MZ

Souhlas. Ale k čemu testy 1x za měsíc, když inkubační doba je do 14 dnů. Žádná logika - pendler předloží test z 1.5. , 6.5. se nakazí a do dalšího testu bude infikovat okolí. Po měsíci 1.6. mu po testu sdělí, že je pozitivní. Už vidím, jak vytrasují 24 dní dozadu všechny kontakty včetně těch asymptomatických.

2 0
možnosti
Foto

J95a15n 67V44a40l76a58l77í91k

22. 5. 2020 17:14

lidé předtím platili většinou od 1 700 do 3 500 korun

jo jo ti co hrabali těch 3500 tak se nedivím že jim to nestačí...

1 0
možnosti