Diskuze

V Thomayerově nemocnici se nakazilo třináct seniorů v následné péči

V pražské Thomayerově nemocnici se nakazilo nemocí COVID-19 třináct seniorů na oddělení následné péče. Jeden nakažený z oddělení, pětasedmdesátiletý muž, ve středu zemřel. Stal se šestou českou obětí koronaviru. Minulý týden se nákaza v nemocnici prokázala u dvou sester na plicní klinice, dnes u dvou na oddělení následné péče.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

M11a42r55e46k 97B14u84r44s52a

26. 3. 2020 10:11

Hroznej průšvih :( V této situaci prohrávají všichni :(

1 0
možnosti
KD

K95a51r33e31l 50D45r43d13a

26. 3. 2020 8:44

V Krumlově to samé. V pečovateláku tři nakažené pečovatelky a 7 klientů.

Ta systémová chyba níže, dobrý vtip. Samozřejmě, že ve zdravotnictví roznáší infekce personál. Špatně placený personál si nemůže dovolit lehnout s "každou rýmičkou". Pak to kýchají sestry na pacienty.

Sledoval jsem asistenci u ZTP/P. Sestry si tak přivydělávají a mají to jako druhé zaměstnání. Máte klienta, kterého každá viróza ohrozí na životě a přitom potřebuje asistenci s životními potřebami - především záchod, léky, hygiena. Služba mu pošle dav asistentek, na každou návštěvu jinou. Když vypukne chřipková epidemie, tak prská každá druhá. Můžete si zvolit - nedojít si na záchod nebo riskovat život. ;-)

1 0
možnosti
OU
OU
AJ
DR

Keď v nemocnici personál roznáša nákazu je to na pováženie ! Potom je určite niekde chyba v systéme !

Keď sa tomu dokázalo zabrániť v otrasných podmienkach epidemie Eboly v Afrike sa divím , že tu to nejde !

2 0
možnosti
OU
KK

Tak oni mají seniory v následné péči a nedokáží ani u nich zajistit sterilní prostředí. To je neprofesionální. Chápu, že toho má personál nemocnic hodně, ale...Za chvilku to tady bude jak v Itálii.

2 1
možnosti
DR

Nemusí byť sterilné prostredie ! Musí byť filter medzi oddeleniami a tiež aj na oddelení ! Na to netreba viac ludí ! Stačí dodržiavať predpisy , ktoré si dokonca sami vypracovali !

V 21. storočí aby sa sestričky nakazili pri prezliekaní ! To už sú ako v Rusku , Marusia dá rubášku Irine , Irina dá rubášku Svetlane a Svetlana dá rubášku Marusii?

1 0
možnosti
MK

Tak tohle je presne to selhání, ke kterému nemělo dojít. Hlavně že pruděj se zavřenými obchody a skolami, nošením roušek na ulici. Predpokladam, ze jediná ochrana, kterou tito senioři dostali, byla, že personál nosil roušky, co si sami vyrobili doma, nebo dostali od někoho, kdo jim je úšil. To není kritika personálu, to je katastrofální selhání státu.

9 1
možnosti
JK

Ale prd selhání...

Vir můžete přenášet a nemít prakticky žádné příznaky. A kupříkladu v domově důchodců či na LDN se kontaktu s klienty tak nějak nevyhnete.

.

A Covid je fakt potvora. I specialisti s infekčního, co s virem umí pracovat, mají ochranu od návleků, přes obleky a brýle až po FFPP3, v dezinfekci se málem i koupou a stejně se virem nakazí...

5 1
možnosti

Doporučil jsem známé, aby u svého bývalého, jenž má vysoké horečky, nechala provést test. Co odpověděla:

"No, naivní představa. Volala jsem 1212 a tam mi řekli, že to trvá tak týden, než přijedou. Museli bychom získat žádanku od praktika (ten je na dovolené a zastupujícího jsme nesehnali) a dopravit ho na odběrové místo (a tím jeho i sebe vystavit dalšímu riziku). A další týden trvá, než ti řeknou výsledek."

V Jižní Koreji jsou po celé zemi rozestavěny testovací ambulance systémem McDrive. Celá procedura trvá zhruba deset minut a řidiči za celou dobu neopustí auto. Výsledky testu dostanou nejpozději do tří dnů prostřednictvím zprávy SMS. Smrtnost v J. Koreji je díky tomu nejnižší na světě - 0,33 %, epidemie pod kontrolou. Hranice otevřeny, nic se nezavírá.

Místo důsledného testování a izolace nosičů se u nás zavádějí drastická opatření ochromující chod státu, s velmi sporným efektem na šíření nákazy, odhadovaná cena zatím oficiálně 200 miliard.

12 0
možnosti
PK

Stejný systém funguje i v Německu. Mcdrive na testování. Dokonce to nějak funguje i pro ty, co nemají auta... což jsem v angličtině nepochopila jak ;-)

1 0
možnosti
MT

...kolik ještě zemře letitých než Prymulovské normalizační generace začnou dělat svou práci s rozumem. ....díky tomu že se chtějí zavděčit voličům tak izolují zdravé a mladé lidi a lidi nad 65 let se producírují po krámech. ..přesně v opačném gardu to má být. ..od 1.4 děcka do škol a všichni do práce. ...a letití do izolace a karantény.....do najití 99% léku ......Prymulo hele vono ti to nefunguje. ...soudruzi asi udělali chybu....

8 9
možnosti

Prymula - hlavní šarlatán ČR. Viz jeho činnost ředitele hradecké nemocnice.

5 0
možnosti
ZH

Někdo v diskuzi nastínil, že přenos mezi sestrami nemusel být při převlékání, ale při kouření. Třeba prodavačky jsou chráněné rouškou, rukavicemi a pořád někdo pobíhá po krámu a desinfikuje košíky a různá madla,ale na druhou stranu u zadního vchodu se hulí jen tak, v družném rozhovoru. To jsem včera viděl u Billy a jednoho menšího krámku.

8 1
možnosti
DU

Kouření škodí zdraví

2 0
možnosti
ZB

Tohle je prostě důsledek nedodržování pravidel za vyjmečné situace. Nevěřím, že pokud, by sestry dodržely vše co mají, tak nakazí 13 lidí.

Ale celá Thomayerova nemocnice je bohužel mizerně vedená a tohle mnohonásobné zabití je toho přímý důsledek.

2 2
možnosti
MH

Kážovou vodu a pijí víno. Když ani vyškolený zdravotní personál není schopen dodržet hygienická opatření, co teprve běžní lidé? Roušky nepomohou. Ten virus máme na vlasech, uších, oblečení ostatně sám Prymula přiznal, že bychom měli doma vše ze sbe vždycky svléknout a vyprat a i nákup dezinfikovat. Lidi proberte se, tohle nikdo dělat nebude a ani to není možné...co klika u dveří? Než na ní sáhnu bych tam musel mít kýbl s dezinfekcí aj...blbost

2 1
možnosti