Diskuze

Kontroly na hranicích s Německem a Rakouskem potrvají do 24. dubna

Kontroly na hranicích s Německem a Rakouskem potrvají do půlnoci 24. dubna. O prodloužení vnitřní ochrany hranic o 20 dnů rozhodla ve středu vláda. Ministerstvu vnitra dala na kontroly 18,1 milionu korun z vládní rozpočtové rezervy. Kontroly na hranicích s Polskem a Slovenskem se nadále řídí rozhodnutím obou zemí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IN

Kontrolovat můžou třeba deset let. Hlavně, aby zrušili povinnou dvoutýdenní karanténu při vstupu lidí do ČR že zahraničí.

1 0
možnosti
Foto

Momentálně mohou pendlovat do Rakouska a Německa pouze řidiči mezinárodní kamionové přepravy, zdravotníci a pečovatelé. Ostatní mohou odjet za prací pouze za podmínky, že zůstanou za hranicí tři týdny a po návratu strpí dvoutýdenní karanténu.

1 0
možnosti

Zrovna ti zdravotnici mi prijdou jako dost velke riziko.

0 0
možnosti
JS

Pro ty co tu pořád jen spílají co Němci ... a specialně pro paní Novákovou: Němci zvolili pouze jinou taktiku, je tady vidět disciplína, dodržují se nejen nařízení ale i doporučení ( a vzpomínam na doporučení nejezdit do Itálie) ale hlavně .. Němci zvolili metodu plošného testování velkého množství lidí v okolí nakažených. To proto tak velké množství nakažených a malá úmrtnost. My u nás potřebujeme zákazy aby bylo co porušovat, zakážeme lidem pracovat, zničíme drobné podnikatele ale vyčůránkům dáme vyjímky typu cesta za rodinou nebo do přírody. A to nejdůležitější .. odmítáme testovat, dokonce i lidi kteří byli v kontaktu s nakaženým. Díky tomu neodhalíme bezpříznakové případy. Ale máme roušky, tak se lidi cítí v bezpečí. Vždyť jsme přeci zakázali jezdit pendlerům přes hranice, jaktože v Praze stále stoupá počet nakažených? Že oni tam ty zlý pendleři posílají virus e-mailem.

Netroufám si soudit inteligenci paní Novákové ale připadá mi, že je na stejné úrovni jako u těch dam, co se styděly v nemocnici říct, že byly v kontaktu s nakaženým a poslaly do karantény celá oddělení nemocnice. Přeji všem, ať se jim tenhle hnus vyhne .. ale chce to trochu ohleduplnosti a rozumu.

8 0
možnosti
JH

Nejvíc by mě dorazilo, kdyby úvahy o velice dlouho zavřených hranicích byly hlavně k tomu, aby se posílila tuzemská turistika potažmo ekonomika.

1 0
možnosti
LP

Nováková,víš,že nejhorší je smrt z vyděšení?

5 1
možnosti

P18a63v40e18l 53Š71m34í17d

2. 4. 2020 10:32

Německo nepřímo zaměstnává statisice lidi v ČR. Ale pořád se najdou bezmozci co budou pořád jen házet špínu. Jasně že z historického hlediska je DE nepřítel ale je století . Jinak to že němci mají hodně nakažených je logické když testujou jako blázni a neustále zvyšují testování. Podivejte se jaké maji zatím procento mrtvých vůči nakažených. Ale jo 35% čechů možná i víc se to líbí co u nás přijímáme za opatření, ale v důsledku zůstane spálená země. Uvidíme treba se pletu, ale nevidím u nás situaci růžově.

7 3
možnosti
LV

L27u21d54ě66k 41V22i92n10č

2. 4. 2020 10:35

Tak si to nech pro sebe.

0 6
možnosti
ŠN

Já nechápu, proč se furt soutěžī, kdo je na to líp. Přece potřebujeme, aby na tom byli všichni dobře.

Česká Republika je na tom velmi dobře vzhledem k okolním zemím. Německo se zpožděním, ale díky povaze svých občanů, to nakonec taky zvládne jako jedna z nejlíp. Věřím i v Rakousko, i když tam to bude asi trošku složitější. Slovensko by mělo začít testovat a vykazovat mrtvé obdobně jako Česko, ne jen se chvástat, jak je na tom dobře. O Polsku mám málo informací, jen vím, že testují výrazně méně než my, ale zase mají tvrdší omezení. Čísla zatím dobrá.

Já přeju nám i všem okolním zemím, abychom to zvládli. Odmítám soutěžit. A až se to zvládne, otevřou se hranice.

5 5
možnosti
MN

Nádherně napsané s rozumem! Je vidět, že to psala žena.

2 5
možnosti
KP

Ano, hranice s Německem a Rakouskem jsou "hermeticky" uzavřené (a taky kontrolované), akorát, že na základě výjimky ministerstva vnitra neplatí pro tisíce našich pendlerů pracujících ve zdravotnictví a pečovatelských oborech v těchto zemích, tedy oblastech kde jsou největší ohniska nákazy. V zemích, které jsou za námi v opatřeních proti nákaze, kde člověka s rouškou na ulici prakticky neuvidíte a kde v případě N. se spolkové země nejsou schopny dohodnout na jednotném postupu.

A naši pendleři z těchto oblastí jezdí každý den sem a tam...

6 3
možnosti
MN

Chtěli vše pendlerům zakázat. Ale pak zavolala baba Merkel...a udělaly se vyjímky.

1 8
možnosti
HB

Nechápu,proč není zcela zavřená hranice se SR.

Tam netestují,lžou---tam je problém.

Naopak s Německem a Rakouskem je třeba se propojit,co to jen jde.

1 3
možnosti

J33a51n 61Š28i11ř51i63n68a

2. 4. 2020 14:31

Se Slovenskem hranice uzavřená samozřejmě je - k nám platí zákaz vstupu všech cizinců vyjma pendlerů a na Slovensko se mohou vrátit jen Slováci, ale musí jít do povinné 14denní karantény.

0 0
možnosti
MN

Nikoho hlavně nepouštět. Jinak byla naše opatření na nic. V Německu stoupají infikovaní denodenně i mrtví. Nošení roušek není povinnost. Každý si skoro dělá, co chce. Na ulicích mraky lidí.

9 9
možnosti
JP

vy delate jakoby u nas denodenne infikovani a mrtvi nestoupali

9 3
možnosti
AR

Jaká je jednotka dočasnosti? Jeden furt.

Proč nesmíme vyjet ven, i když máme v zahraničí rodinu, u které můžeme být v karanténě? Proč nesmíme jet ani do zemí, které nás k sobě pustí? Tohle je nová železná opona. Pamatujte: ta tady taky nebyla proti lidem venku, ale proti lidem uvnitř.

19 16
možnosti

Kdyby se lidé chovali přirozeně ohleduplně, nemusely by dost možná být vůbec žádné restrikce. Ale všichni jsme v podstatě od začátku mohli sledovat, jak bezohlední Češi dokážou být - a není jich zrovna málo. Kolik jich jelo na lyžovačku v době, kdy už se to v Itálii vymykalo kontrole a MZV už nedoporučovalo tam cestovat. Kolik jich "očůralo" karanténu - buď tím, že se vrátili těsně před jejím začátkem, anebo si v zahraničí koupili tamní simky. Kolik se jich hned po návratu vydalo za svými blízkými do pečovatelských domů, na což mnoho z těch jejich blízkých doplatilo a doplácí. A kolik jich neustále brblá v podstatě na všechno. Kdyby žil můj děda, řekl by na to jediné:"Děti, děti, vy si ničeho nevážíte, protože jste nezažily Hitlera."

11 2
možnosti