Diskuze

Za týden namátkové kontroly, za měsíc úplné otevření s Rakušany a Slováky

Za týden by měly kontroly na většině hraničních přechodů být jen namátkové, řekl ministr vnitra Jan Hamáček. K půlce června by pak mohla Česká republika plně otevřít hranice s Rakouskem a Slovenskem, dodal ministr zahraničí Tomáš Petříček. Lidé by mohli cestovat bez jakýchkoli komplikací, nemuseli by se prokazovat negativním testem. Jednat chce Petříček i s Maďarskem.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Jestli chtějí politici natahovat lidi s objednanými zahraničními dovolenými do 20 června, tak to nemají v hlavách v pořádku!!

1 0
možnosti
LM

Ja cumim v Nemecku a cekam na zruseni,no asi fakt si zajedu prez Rakousko.

1 0
možnosti
IV

I59v58a98n 29V25a73š32e78k

19. 5. 2020 15:20

Tak koronavirus vymizel,pokud náhodou,tak není nakažlivý a pokud je,tak jaký je rozdíl mezi nakaženým Čechem do Německa a Rakouska nebo nakaženým Němcem k nám nebo nakaženým Belgičanem?Takže já bych to otevřel hned...alespoň se uvidí,jaké to je a se to pohne...:-)

0 0
možnosti
IF

Uvědomuje si vládá existenci Schengenského prostoru? A s použitím modního slova, "zavnímala" kroky, které provádí okolní země jako Německo či Rakousko?

1. k pohybu v Schengenském prostoru není potřeba pas, pohyb se nijak neeviduje a nikdo ho nedokumentuje.

2. země jako SRN otevřela hranice například s Rakouskem, Holandskem, Francií - po 15.6.2020 bez namátkových kontrol, zcela v režimu volného pohybu.

3. obdobně postupuje Rakousko s dalšími svými sousedy.

4. jaký smysl má prohlášení naší vlády, že kontroly zruší s Rakouskem a nikoliv s Německem, když prostě do Německa a dál do Evropy projetu přes Rakousko bez jakýchkoliv omezení? žádná selektivní selektivně vybraná uvolnění nedávájí smysl, pokud ty další země dělají celková uvolnění.

5. Proč prostě vláda jasně neřekne, že od příštího týdne přechází na režim namátkových kontrol a od června se plně otevírají hranice??? Když realně to tak budel, jen s komplikací, že budete muset do Německa jet a vracet se přes Rakousko.

11 0
možnosti

Uf, "zavnímat"...

Běží mi mráz po zádech, když si vzpomenu takové výrazy, jako je např. "vyzjistit".

Aneb: "Die Sprache lügt nicht"; viz např. https://www.youtube.com/watch?v=NoXSfuAP7i0; a natožpak "LTI".

3 0
možnosti
VK

No vida, jak ty dva roky rychle utekly ...

6 0
možnosti
KR

Jak to že ministr zahraničí neví že mezi Německem a Francii jsou stále oboustranně uzavřené hranice také se Švýcarskem jsou uzavřené s Belgií nemá Německo hranice uzavrene

1 0
možnosti
GK

Úterý 19. května 2020

Koronavirus online

+++ 13:12 Merkelová a východní státy za postupné odstranění hraničních kontrol +++

Angela Merkelová a předsedové vlád Polska, České republiky, Maďarska a Slovenska se vyslovili pro postupné odstranění omezení koronových hranic. K tomu by mělo dojít, jakmile to pandemická situace umožní, oznámil mluvčí vlády Steffen Seibert v úterý po videokonferenci Merkelová s předsedy vlády tzv. Zemí Visegrádu. Nebyla stanovena žádná konkrétní data. V následné dvoustranné diskusi s předsedou vlády ČR Andrejem Babišem byla prohloubena otázka spolupráce v německo-českém příhraničním regionu. Oba znovu potvrdili cíl snížit omezení pro lidi a podniky v příhraničním regionu, pokud to výskyt infekce umožňuje.

Zdroj: https://www.n-tv.de/panorama/13-12-Merkel-und-Ost-Staaten-fuer-schrittweisen-Abbau-der-Grenzkontrollen--article21626512.html

Takze zvaneni o nicem. Zadnej datum, nic konkretniho. Rv

4 0
možnosti

Je to tak.

Nezbývá než doufat že jednání konkrétní bylo, jenom to zatím nechtějí zveřejňovat.

0 0
možnosti

J96a60n 32Č41e63r25n17ý

19. 5. 2020 13:14

Než my si tady uděláme "Minischengen", tak zbytek Schengenu bude už dávno otevřený.

11 4
možnosti
HB

H19o11r92s46t 35B47r96a36u16n

19. 5. 2020 13:12

Rakousko ano,SR ne.

V SR jsou tisíce osad,kde nikdo netuší,co se tam děje.

A to tam žije 1/5 Sk populace.

1 8
možnosti

Tak asi by slovenské úřady musely "něco tušit", kdyby v oněch osadách začali hromadně umírat lidé; což se patrně neděje.

4 0
možnosti
SN

To bude zase nakažených.

1 4
možnosti
GK

proc? pokud kazdej bude dodrzovat aspo nejaky zaklady hoho aby to nechytil, pripadne nesiril neni duvod.

1 1
možnosti