Holčička sražená lékařem je po plastice

  • 4
Dvouletá Lucie Šimrová, kterou před týdnem těžce poranil opilý lékař za volantem automobilu ve vinohradské nemocnici v Praze, podstoupila první plastickou operaci. Její stav je nyní stabilizovaný.

Lucii operovali lékaři během pondělního odpoledne. Protože má na čtvrtině těla porušenou kůži, začali jí aplikovat kůži umělou.

Dívka měla mnohočetná zranění, v jednu chvíli jí hrozila i amputace jedné nohy. "Toto riziko je už zažehnáno," řekl mluvčí Thomayerovy nemocnice Petr Mach.

Podle lékařů dvouletá Lucie zatím nemusí na operaci mozku. "Během víkendu se objevily první komplikace, náznaky infekce," vysvětlil v pondělí mluvčí Mach. Infekce v současné době Lucii ohrožuje nejvíce. "Naštěstí nešlo o nic rozsáhlého," dodal Mach.

Lékaři Thomayerovy nemocnice, kde je dívka hospitalizována, si stále nejsou jisti, zda bude mít její zranění doživotní následky.

Lucie Šimrová utrpěla minulý týden těžká zranění poté, co do ní narazilo auto. To řídil Jan Karas, podnapilý lékař z Fakultní nemocnice Královské Vinohrady. - více zde

Nemocnice s Karesem rozvázala pracovní poměr. Policie ho minulý týden obvinila z ublížení na zdraví a v nejbližších dnech jej chce vyslechnout. - více zde


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video