Diskuze

Energetičtí šmejdi. Domácnosti obchází podvodníci s levnou elektřinou

Praktiky převzali od dřívějších prodejců hrnců a Energetický regulační úřad je označuje jako „energetické šmejdy“. Noví podvodní obchodníci nyní lidem nabízejí přechod k levnějšímu dodavateli energie. Ti, co smlouvu podepíší, ovšem zaplatí mnohem více. A při snaze odstoupit od smlouvy hrozí lidem statisícové poplatky či pokuty.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R78o49m70a93n 63K74o88z60e37l

25. 7. 2018 10:31

Znám lidi, co tuto práci dělali, někdy před 8 lety a furt tvrdili, jak jsou v tomto peníze a že by nešli dělat někde k pásu, od manažerů dostávali školení, jak pomáhají lidem, aby si EON nemastil kapsu. Ale dnes tito lidé dělají všichni už "normální práce".

0 0
možnosti
Foto

Jo, i na moji mamku to zkusili. Pry jen podpis, ze souhlasi, aby ji zaslali vyhodnejsi nabidku na dodavky energie, samozrejme podepsala. Nastesti mi to rekla, hned jsem do ni hustila, at od toho podpisu okamzite odstoupi. Hrozne se cukali, porad ji volali a presvedcovali, ze k tomu neni duvod, ze to neni nijak zavazne. Jsou to opravdu odporni, bezskrupulozni a bezpaterni paraziti. A starsi lidi jsou proste jako male deti, ctou o smejdech v novinach a pak klidne skoci na spek... U rodicu me ta naivita umerne stoupajici s vekem velmi mrzi. Vzdycky meli dost vyvinute kriticke mysleni, ale ted jsou schopni naletet na kdejaky hoax :-(.

3 0
možnosti
KN

Tim zmetci to maji dobre promyslene. Jeden takovy si vyhlidl moji matku. Porad jsem ji rikal, at se nim nebavi. Cte zpravy, vi ze jsou to parchanti. Presto si s nim sjednala schuzku "aby mela pokoj". Nastesti me o tom rekla, byl jsem u toho a smejda vyprovodil. Ten svinak si ale vypozoroval, kdy je sama a porad to ni hustil. Bohuzel ja jsem do ni hustil taky, at si dava pozor. Letos v zime jsem zjistil, ze uz 2 roky od nich bere energie. A zjistil jsem to jen proto, ze ty smlouvy chce vypovedet. Kdyz jsem se ptal, proc to podepsala, tak mi rekla, ze uz chtela mit pokoj od tematu Energie. Na tohle ti zmetci spolehaji. Vypoved smluv byla makacka, ale podarilo se. Ted cekame na ukonceni dodavek a prechod k CEZu a taky na ucet za zarovky. Jeste si to asi uzijeme.

5 0
možnosti
KV

Podomní prodej by měl být zakázán a trestán. Bohužel Bohemia energ. tohle dělá již několik let. A nejhorší je, že jejich obchodníci vyhledávají snadné cíle - důchodce. Neváhají chodit i do chráněných bytů, kde penzisté dožívají v malých garsonkách. Na dveřích je sice vylepen zákaz o podomním prodeji, přesto drzí prodejci neváhají a jdou dovnitř. Některé města tento nešvar řeší obecní vyhláškou, ale podle mne by to mělo být přímo zakázáno zákonem.

7 0
možnosti
OP

Ve všech obcím v našem okolí je instalován zákaz podomního prodeje. Nejjednodušší by asi bylo, kdyby i velké obce včetně měst tyto zákazy ustavily a byl by klid (než by šmejdi zase nějakou sprosťárnu vymysleli)

1 0
možnosti
TV

To nepomůže. Těm je nějaký zákaz ukradený. Spoléhají na to, že oběti nebudou volat policii. A když už se to stane, tak dostanou nanejvýš směšnou pokutu, kterou jim firma proplatí.

0 0
možnosti
MJ

A nestačilo by "Jednatero"? Vždy, když vám kdokoliv a cokoliv začne nabízet, jak je to skvělé a výhodné, odmítněte a rozhovor ukončete. Jak prosté ;-)

3 0
možnosti
MM

M86i98c80h50a48l 21M84a24c18h

24. 7. 2018 23:44

Taky sem na ně naposled volal policajty, Neboť na Bohemia Energ. jsem už alergický. Je to tak týden, a jeden z nich mával roztrhanou vizitkou, odcházel rychle.

1 0
možnosti
JH

J36o57s87e90f 11H32o27n97e24š

24. 7. 2018 21:36

Šmejdy jsme si importovali sami.Začalo to Pospíšilovou "fikcí" doručení možností "nafukování"pohledávek-kdo by si na tom neudělal diplomku na téma "Jak se nakapsovat za asistence českého státu"

0 0
možnosti
LT

L31í26d88a 25T16i85c60h37á

24. 7. 2018 20:46

Není to nic nového, už před pár lety takhle napálili mého otce, tehdy už téměř devadesátiletého, který podepsal nějaký papír, protože mu řekli, že bude mít levnější elektřinu. A najednou mu přišel dopis od ČEZu, že mu od toho a toho dne vypínají elektřinu.Já jsem tenkrát žhavila linky a psala na všechny strany, obrovské plus bylo, že ten dotyčný šmejd tam napsal datum, které bylo pozdější, než odkdy měla ta změna platit, tak se to všechno nakonec bezplatně stornovalo. Ale ty nervy nikomu nepřeji.;-ORv

2 0
možnosti
JP

Copak, pan redaktor se probudil? Dobré ránko přeju!

Tohle už existuje víc než dva roky. Já to podepsala už dávno. Nevím, jestli proběhla nějaká aukce, ale dodavatele mi dohodili dobrého, pod jeho cenu se zatím nikdo nedostal. Letos se ozvali znovu, jenže měli blbé kecy, jakože smlouvy bývají uzavřené na dobu určitou (my ji ale máme na dobu neurčitou s možností vypovědět kdykoli) a že bude další aukce a bla bla bla. Jenže se miláčkové podřekli, že dohazují pro Bohemia Energy, protože ta tentokrát aukci vyhrála. Začula jsem levotu a milé hochy jsem poslala k šípku. Oni jsou totiž teď placeni za balík klientů, čím větší balík, tím větší provize. Za rok můžou zkontaktovat dalšího prodejce, uzavřou s ním smlouvu a předhodí mu další balík klientů. Ne, děkuju, už nechci. Poprvé to bylo fajn, ale dneska už je až moc okatě vidět, že se honíte jen za provizemi a zákazník vám visí totálně u (_).(_).

0 0
možnosti