Diskuze

Aktivisté chtějí maximalizovat dobro. Pomáhejte, ale efektivněji, radí

Jakým způsobem zlepším svět nejúčinněji? A jak to můžu změřit? Tak zní některé z otázek, na které se snaží odpovědět hnutí efektivních altruistů. Jeho čeští členové nabádají tuzemské dárce, aby lépe rozmýšleli, na jaké bohulibé aktivity věnují své peníze. Neziskové organizace podle nich málo hodnotí dopady své činnosti.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Když z toho, co vykajlujete, zasunete 70% do kapsy, to je ten nejvyšší efekt. Jste uraženi? Tak ukažte výkaz příjmů a nákladů, ve kterém bude položka ÚPLATKY. Urážíte se ještě víc? Odejděte a začněte pracovat a ne vycucávat důvěřivce. Jestli se vám to nelíbí, napište mi.

2 0
možnosti

Aktivisti všech zemi táhněte do ...práce. Na své aktivity si vydělejte a nesomrujte a nevydírejte ostatní.

3 0
možnosti

Fascinuje mě jak se vždy pod článkem o pomoci najde tolik vysvětlení a selekcí proč někomu nepomáhat.

Že by svědomí? (Prosím neodpovídat jen řečnická otázka. Na další obhajoby nepomocí opravdu nemám náladu)

0 0
možnosti

A komu tím pomohu, že dám peníze neziskovce. Kde mám záruku, že se dostane k potřebným?

0 0
možnosti

Nejsem si jistý, že hlavní směr "dobra", jehož bohužel jediným výsledkem je další zvyšování již tak extrémního nárůstu populace na Zemi je tím správným cílem. Podporuje se tím pouze nárůst počtu lidí v autoritářských (zaostalých) zemích které nedokáží svým obyvatelům zajistit ani dostatečnou produkci potravin. Následně tyto země potřebují stále vyšší a vyšší finanční podporu a navíc dochází k stále větší migraci do vyspělejších států, což automaticky znamená zase další náklady na většinou sociální dávky v těchto cílových státech.

Naše planeta není nafukovací a již nyní je vidět, že přemnožené zvíře (člověk) extrémně likviduje životní prostředí pro ostatní faunu i flóru, bez které ovšem nemůže přežít ani sám člověk.

Jediné efektivní vynaložené náklady (pro dobro) v globálním měřítku, by byly náklady na omezení porodnosti v zemích, které neumí uživit svou populaci. Další pomoc těmto zemím poskytnout až v okamžiku, kdy stabilizují porodnosti na úrovni reprodukce a dosáhnou potravinové soběstačnosti. Tím zároveň dosáhneme i stabilizace celosvětové populace bez níž směřujeme k válkám nejdříve o vodu a pak i o potraviny a životní prostor.

4 1
možnosti

Diplomky budou zaměřeny na neziskový sektor. To samo o sobě hovoří, na jakém asi nepostradatelném oboru studia to bude.

3 1
možnosti

Jo, předělávat druhé podle sebe, tak si představují aktivisté dobro. Svět bude lepší až tenkrát, kdy se lidé budou snažit jeden každý být dobrý a aktivisté sami pochopí, že jsou nejen trapní, ale i přispívají naopak ke zlu

4 1
možnosti

Hlavně to odnauci jine pracovat...

2 1
možnosti

Hotel California v reggae provedeni.8-o

1 1
možnosti

My na postižené děti sbíráme víčka, jen aby si aktiisti mohli mluvit o nějaké efektivitě pomoci;-)

3 1
možnosti

Nic proti, pomáhejte dámy a pánové, ale za svoje.

9 0
možnosti

To byste se u nich se zlou potázal. Pro většinu z nich to je jediný druh obživy.

3 0
možnosti