Druhá polovina srpna bude podle meteorologů oblačná až polojasná, jen místy s deštěm nebo přeháňkami. Ilustrační foto

Druhá polovina srpna bude podle meteorologů oblačná až polojasná, jen místy s deštěm nebo přeháňkami. Ilustrační foto | foto: Jiří Benák, iDNES.cz

Děti půjdou do školy v kraťasech, na začátku září bude hezky

  • 34
Konec letních prázdnin a začátek školního roku bude polojasný, přeháňky přijdou jen místy. Také teploty zůstanou vysoko, naměříme až 28 stupňů, předpovídají meteorologové.

"Počasí na našem území budou ovlivňovat hřebeny vyššího tlaku vzduchu střídané zvlněnými studenými frontami," vysvětlil František Šopko z Českého hydrometeorologického ústavu střídavé počasí, které se v Česku objeví v následujících dnech.

Tento týden nás čekají slunečné, ale i deštivé dny s teplotami okolo 22 stupňů. Hlavně v pondělí večer a v úterý se na většině území objeví přeháňky, ve středu už předpověď počítá s oblačným až polojasným počasím a jen ojedinělými srážkami. Ve středu se sice vyjasní, čtvrtek však bude opět ve znamení deště. - čtěte Sluníčko i déšť, příští týden bude počasí jako na houpačce

V pátek a během víkendu už se déšť objeví jen ojediněle, většinou bude jasno až polojasno s teplotami mezi pětadvaceti a třiceti stupni.

Druhá polovina srpna bude podle meteorologů oblačná až polojasná, jen místy s deštěm nebo přeháňkami. Ojediněle se však mohou vyskytnout i bouřky. Nejnižší noční teploty mohou klesnout mezi čtrnáct až osm stupňů, přes den teploměry ukážou 20 až 26, ojediněle i 28 stupňů.

Podobné počasí v Česku vydrží i na začátku nového školního roku. Děti bude ven ze školních tříd lákat polojasná obloha. Srážky se objeví jen místy. Oblačnosti a deště přibude až ke konci první zářijové dekády, řekl Šopko.

Denní teploty v období mezi 1. a 10. zářím mírně klesnou na dvacet až šestadvacet, ke konci období jen mezi 16 a 22 stupňů, uzavřel meteorolog.

Předpověď počasí Aktuální předpověď počasí:
pocasi.idnes.cz
Předpověď počasí


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video