Diskuze

Nebezpečné chemikálie neoznačilo devadesát procent kontrolovaných e-shopů

Každá prodávaná chemikálie musí být podle evropského nařízení náležitě označena. Značení se nevyhnou ani prodejci, kteří chemické látky nabízejí na internetu. Česká inspekce životního prostředí od začátku roku zkontrolovala přes padesát e-shopů. Na tiskové konferenci uvedla, že chemickou legislativu porušilo devadesát procent z nich.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

O38t34a 83S84a72l31y53k

2. 11. 2017 7:43

U různých směsí, třeba čistících prostředků, není uvedeno složení, výrobci ho tají, přičemž upozornění na nebezpečnost, třeba při požití, nestačí. Informace, že směs obsahuje třeba hydroxyd sodný, je zásadní při poskytování první pomoci.

0 0
možnosti

Každý výrobce chemikálie má snad ze zákona povinnost opatřit obal patřičnou symbolikou. Mě spíše vadí, že v eshopech není u chemie (čest výjimkám) odkaz na stažení bezpečnostního listu a musí si ho každý v případě potřeby dohledat. Tohle by bohatě stačilo, kde je vše potřebné jasně uvedeno, protože symbolika mnohým řekne stejně naprostý prd a na rovinu u mnohých nepomůže, ani kdyby na obalu bylo tucet červených vykřičníků, protože stejně se najdou jedinci, kteří to v klidu vylijí do odpadu, nebo rovnou někde venku. Ale úřední šiml si mohl u eshopů odškrtnout splněný úkol a rozdat zbytečné pokuty, ale výsledek nula.

4 0
možnosti

Nebojte, oni to stejně brzo zakážou prodávat. Přeci úředníci EU nejlíp vědí, co je pro nás dobré.

0 1
možnosti

Sem myslel, ze clanek o genderove vyvazenosti ve skolstvi byl tento tyden vrcholnym.;-D

1 0
možnosti

Ano, to je potřeba, u každé položky obsahující v názvu kyselina by mělo být důrazné upozornění, že látka může být leptavá, obrázek jak ptáček chodí pěšky a rybička si opaluje bříško, také obrázek se šktnutou lahví u úst adepta na konzumaci...to by tak sedělo, aby občan přemýšlel. Přece že odstraňovač vodního kamene nebude dobrý jako pleťová tinktura se musí dočíst na obalu, nesmí mu to logickým uvažováním dojít...achjo. Pak se divíme, že drobní podnikatelé, kteří musí vydělávat a ne trávit týdny studiem nesmyslů se na to raději vykašlou a jdou na pracák...

3 0
možnosti
Foto

Njn, narizeni jsou stovky a vyznat se v tom, to aby si na to kazdej shop zalozil vlastni vyzkumny oddeleni predpisu, narizeni a zakonu..

3 0
možnosti