Diskuze

Český Krumlov zůstane v UNESCO, musí ale vyřešit problém s točnou

Výbor pro světové dědictví UNESCO na červnovém zasedání v Kambodži rozhodl, že Český Krumlov nakonec nezařadí na seznam památek v ohrožení.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vyškrtnutí Českého Krumlova ze seznamu UNESCO kvůli unikátnímu otáčivému hledišti v zámecké zahradě? To snad nemohou myslet vážně... :-/

6 3
možnosti

J56o13s49e50f 98Ž61á96k

3. 7. 2013 13:07

Již v roce 1992, kdy město Český Krumlov vstoupilo do Unesca, tak točna v zahradě již po několik desítek let byla. To tenkrát Unescu nevadilo, že tam něco takového je??? Navíc si myslím, že Český Krumlov by se i bez nějakého Unesca, se jménem jaké má, hravě uživil.

8 2
možnosti

Uz tenkrat to (nejen) UNESCU vadilo a slozite se to resilo. Padl i slib odstraneni te saskarny atd.

3 2
možnosti

Vybor UNESCO ma docela vydrz. Ale na rozdil od krumlovskych aspon chape, ze ta priserna vec nema v zameckem parku co delat.

4 8
možnosti

"Ta vec" v parku je dost unikatni technicka pamatka a velika krumlovska turisticka atrakce. Ja naopak nechapu UNESCO, kteremu nahle vadi neco  s cim Krumlov na seznam zapsali a ted delaji, ze to tam jako nebylo, nebo jak?

1 2
možnosti
Foto

mě z toho snad hrábne - krásné, úžasné, světové divadlo - je to rarita - a oni prostě nedají pokoj. Komu tam proboha vadí? Ať si ti, kdo toto požadují, jdou jednou do něj sednout a nějaké představení absolvují. Možná pak změní názor. Rozpadající se centra měst a obcí nikomu nevadí? Počmárané domy? A něco, co je tak krásné a kulturní prostě budeme bourat? ach jo... :-(:-(Rv

20 4
možnosti

za ery komunistu zbourali stovky nasich kostelu a nikomu to nevadilo, atheisticka tradice jen pokracuje v jinem;-€

2 6
možnosti