Diskuze

Česko zase prohrálo ve Štrasburku

Evropský soud pro lidská práva ve Štrasburku opět potrestal Česko za pomalou práci justice. Manželům Hartmanovým musí stát za vleklou restituci zaplatit 310 tisíc korun. Letos je to už druhý podobný rozsudek a zdaleka ne poslední. Ve Štrasburku leží kvůli průtahům dalších 44 žalob.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Braun

11. 7. 2003 2:52
Následujme příklad z Ameriky...
Přál bych našim milým a nezávislým soudcům takový sladký život, jako jej mají soudci např. v USA. Tam totiž každý soudce (a to platí ve většině států USA), musí soudit tak, aby byl v dalším období znovu zvolen do funkce soudce. Do způsobu jeho souzení mají právo také mluvit místní občané. Pane, to by byl život ....
0 0
možnosti

Braun

11. 7. 2003 2:55
Re: Následujme příklad z Ameriky...
oprava : podle způsobu jeho souzení jej místní občané znovu zvolí nebo nezvolí do funkce soudce. Jeho funkce je ohodnocena cca 80-90 tis. dolary ročně.
0 0
možnosti

Hlustvisihák

11. 7. 2003 1:02
to se vám to všem kecá...
když o tom nic nevíte, a nebo jenom tak něco z novin a ty se ženou jen za senzacemi, a ne za tím, aby poskytly lidem pravdivou a objektivní informaci.. však by ji nikdo nečetl. No a páni politici by museli přiznat, že soudy netrefí kudy kam v bludišti těch jejich nesmyslů, které vypouštějí z parlamentu, a opakovaně opravují.. Co myslíte, 39 novelizací občanského soudního řádu za pár posledních let, to je obraz kvalitní práce ? Takže je lepší soudce kritizovat, získávat u laické veřejnosti politické body, a snažit se o to pomocí politické síly si soudy podřídit.. to by pak byl život.
0 0
možnosti

Rad

10. 7. 2003 21:22
asi jsem to prokaučoval
neměl jsem už na to nervy, tak jsem po 8 letech pinkání okresní-krajský soud stáhl žalobu. ještě pár let vydržet a možná bych taky ve štrasburku dosáhl odškodnění... ale justice, která za to jednoznačně může, ta jen hrabe víc mých peněz a pořád nemá dost... patří to postřílet!
0 0
možnosti

?

10. 7. 2003 19:43
Ja taky nejsem ceskoslovensky obcan!
Ja taky nejsem ceskoslovensky obcan. O toto obcanstvi me obrali Havel s Klausem a vubec se me neptali, jestli s tim souhlasim.  Tem dvema hajzlum by mel byt taky odebran majetek.  A vy je jeste volite za prezidenty, debilove.
0 0
možnosti

dotaz

10. 7. 2003 19:42
To všichni emigranti nyní dostanou zpátky svůj majetek ?
Byl bych pro Českou republiku jako takovou zlikvidovat a připojit třeba k Novému Zélandu.
0 0
možnosti

Petra

10. 7. 2003 19:11
Nechápu, proč nemají soudci při svých platech
povinnost nahradit ztráty či pokuty které svými rozhodnutími, nekonám¨ním a pod, zaviní. Když obyčejný člově - méně placený něco zvorá - musí to nahradit  nebo příjde o místo. Draze placeným a ještě vyhrožujícím neodvolatelným českým soudcům něco podobného nehrozí. Mělo by být v zákoně+ - nahradit ztráty či odejít z místa. Nebo  jsou nadlidi????  
0 0
možnosti

zoolog

10. 7. 2003 19:37
Re: Nechápu, proč nemají soudci při svých platech
Zcela souhlasím !!! Ať to soudci zaplatí ze svého, nebo za ně ministerstvo vnitra ! Proč to má platit stát
A soudcům ještě přidá na platech
0 0
možnosti

Olda

10. 7. 2003 15:38
Do EU
Nebyl jsem pro vstup do EU. Jedním z důvodů byla nedůvěra ve schopnosti našich představitelů. Dotace? Většinu lze získat na podkladě "dokonalého" projektu a je nutná spoluúčast. S holým zadkem budou pro nás tyto dotace nedostupné. Naši představitelé (poslanci, senátoři, soudci...) prošustrují co se dá. Rozdíl mezi papalášem a dělníkem: papaláš nemá za nic zodpovědnost, tudíž bere více peněz. Dělník může být postižen za nekvalitní práci, tudíž bere méně peněz. Přál bych si být tak dobrým podnikatelem jako je stát. Pokud krachuje, vždycky z někoho penízky vyklepe na své další a další krachy. Stát si neumí ohlídat ani dodržování základních pravidel zákoníku práce!!!
0 0
možnosti

briza

10. 7. 2003 15:28
No vida
a pak ze EU mistni bordel nezmeni. Po vstupu pribude jeste moznost dozadovat se spravedlnosti u dalsich instituci. Sice to nebude mavnuti kouzelneho proutku, ale ta moznost je dulezita.
0 0
možnosti

Olda

10. 7. 2003 15:45
Re: No vida
EU může ten místní "bordel" ještě zhoršit. (Benešovy dekrety). Nyní se diskutuje o právu veta, prezidentovi EU, přechod na EF, možnost vojenských akcí... Nepředbíhal bych. Jsem optimista. Vím, že může být ještě hůře. Nebo si myslíš, že ti naši pitomečci dokáží něco slušného vyjednat? Nedomluvili se ani na společném vstupu (V. trojka)...
0 0
možnosti

Kantor

10. 7. 2003 14:08
Nedotknutelní?
Je někde napsáno, že občané nemohou kritizovat liknavou práci našich soudců?V každé debatě se politici ohánějí tím, že nemohou do práce soudců mluvit.To je asi pravda, ale kritizovat je snad můžou ne?
0 0
možnosti

Skeptik

10. 7. 2003 14:06
Ach jo!!!
 No jo, to je zivot. Ach jo...
0 0
možnosti