Diskuze

Nemůžeme lidem říkat, co mají kupovat, odmítá Babiš kvóty na potraviny

Premiér Andrej Babiš očekává, že Senát vrátí poslancům novelu prodeje potravin. Podle ní by prodejny o ploše nad 400 metrů čtverečních musely od příštího roku prodávat povinný minimální podíl stanovených potravin vyprodukovaných v tuzemsku. S předpisem, který tento týden schválila Sněmovna, Babiš nesouhlasí a považuje ho za nesmysl.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

Král všech farizeů odmítá to co sám svým loutkám nakázal.

Začala volební kampaň, tak se tady pokrytecky snaží ty méně chápavé voliče přesvědčit, že ANO, SPD, ČSSD a KSČM hájí zájmy ČR.

Tyhle strany i s vědomím, že to neprojde Evropskou komisí, odhlasovaly tenhle paskvil, který nemá s tržním prostředím co dělat. Už ať je podzim.

1 1
možnosti
RB

Nemohou říkat? Vláda nám pořád říká, co máme dělat a tady najednou výjimka?

Dokonce nám říká, co nosit na hubě a kdy chodit ven.

0 0
možnosti
PN

P73e81t39r 37N94o17v29á73k

23. 1. 2021 16:40

Je paradoxní, že zemědělci vyváží produkci mléka a masa mimo jiné do Rakouska a Německa a následně se produkce ve formě potravin vrací zpět do ČR...

0 0
možnosti

V96a54š32e94k 14Ř25í50h77a

23. 1. 2021 18:09

Proč podívejte se jak si Babiš vytvářel monopol a dojde vám to.

To víte když se v Čechách zaklekne na pár firem jako byl třeba Fau, tak těch odběratelů hodně ubyde.

0 0
možnosti

Na společném trhu EUzrovna ČR vydělává, tak nechápu proč, nám najednou vadí? Přes 80% našeho exportu míří do zemí EU. A kdyby ho ostatní země podryly stejnými diskriminačními opatřeními, jako to teď dělá Česko, tento trh by přestal existovat. Někteří lidé si myslí, že bez EU bychom byli více svobodní a mohli obchodovat s kýmkoli. Opak je pravdou. Velké trhy/země by nám své podmínky diktovaly. Buďme za EU rádi.

Stejně je ale divné, že poslanci ANO neposlechnou předsedu jen tehdy, když je to v jeho zájmu.:-/ Že by dobře věděli, že protestuje jen naoko?

4 1
možnosti
RB

A teď nám nediktuji přímo, ale přes Brusel a ještě hůř. V područí jsme tak jak tak.

Máme zvláštní méně kvalitní zboží a i dražší (díky monopolu řetězců). A dalo by se pokračovat.

Najdete lepší argument.

0 2
možnosti
Foto

Neskutecna manipulace. On si o to rika. Potřebuje pres usta.

0 0
možnosti
PT

No tak když EU může např. určovat státům kvóty na výrobu cukru (kolik můžou vyrobit cukru) u nás dokonce došlo k tomu že Francouzi koupili naše cukrovary ty zrušili a kvóty na výrobu cukru si převedli na Francii, tak proč my bychom nemohli mít kvóty zase tady, v situaci, kdy výrobci nemají stejné podmínky a západní země vyrábějí potraviny v nekalé konkurenci, kdy mají oproti našim zemědělcům 1,7 x vyšší dotace z EU na hektar a 2x vyšší dotace z národních rozpočtů, a tímhle nekalým způsobem jsme se stali dovozcem komodit, v kterých jsme byli dříve soběstační.

Hlavně že ovčí mozky z Letné do toho zase začnou tahat svoji patologickou nenávist k Babišovi. Rv

2 9
možnosti
JF

Pohádky o kvótách na cukr....

2 1
možnosti
MK

Diskuze s jednim volicem ANO o příspěvku 5000 Kc: "bylo to špatně, ale jediny Babis byl proti" -??? vsichni jeho poslanci to odhlasovali - "ale on je neřídí, on na ne apeloval, doporucoval jim, snazil se, ale neřídí je".... u tohoto tematu to bude asi stejne - skutečně ma své volice takto zpracované.

6 1
možnosti
Foto

Trh pokřivují dotace různých zemí na různé typy produktů. To buhžel ovlivnit ČR nemůže. Jediné řešení by bylo, aby vybrané komodity českých producentů dotovala ČR. V dnešní době dotace obecně jsou neodbouratelné.

1 1
možnosti

V68a71š81e25k 29Ř40í92h91a

23. 1. 2021 12:17

Jako že má Bureš málo dotací?;-D;-D;-D

4 0
možnosti
JB

J20a87n 30B71i60e65l74i22k

23. 1. 2021 8:12

WTF? Andrej to nejdriv prohlasuje a pak doufa ze to senat vrati zpet? Jsem zmateny, vzdyt Andrej tvrdi ze senat je k nicemu a ted mu uz podruhe zachranuje zadek. Jako chapu ze nekdo nema mozek. Ale my ho Andrejku narozdil od tebe mame, takze si pamatujeme dal nez den dozadu.

10 4
možnosti
JK

J46i32ř78í 48K29o19u73k

23. 1. 2021 7:00

Od Babiše by se mělo spíše očekávat, té bude české potraviny podporovat, protože vlastní Agrofert... Bude i toto demobloku kritizovat?

5 4
možnosti
JM

Babiš musí navenek ukázat, jak on s tím nesouhlasí. "Špinavou" práci odvedou jeho poslanci. Prostě Márovo PR.

7 2
možnosti