Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Patrik Uhlíř, MAFRA

Lyžařské podmínky jsou slušné. Střediska lákají i na příznivou předpověď

  • 0
Na českých horách mohou návštěvníci využívat v polovině ledna přes devadesát procent lyžařských středisek. Lyžuje se především na hlavních sjezdových tratích. Díky příznivé předpovědi meteorologů by se ve druhé polovině mohla otevřít i další sjezdovky.

Nejvíce otevřených sjezdovek bylo k 16. lednu v Krkonoších, a to 90 kilometrů. V Jeseníkách bylo ke stejnému datu v provozu 55 kilometrů sjezdových tratí a v Beskydech 20 kilometrů. 

Aktuální situaci mohou lidé sledovat na portálu holidayinfo.cz, kde je k dispozici 215 kamer z lyžařských středisek. Informace včetně případných omezení přidávají na web přímo provozovatelé skiareálů.

Lyžaři se v Krušných horách svezou na technickém sněhu, běžkaři vůbec

„I když to z okna městského bytu nevypadá, na našich horách jsou lyžařské podmínky velmi slušné. V závěru tohoto týdne přijde ochlazení a až minimálně do začátku února mají být teploty i srážky dle dlouhodobých normálů, což je pozitivní zpráva před blížící se hlavní sezonou na horách,“ uvedla prezidentka Asociace horských středisek (AHS) Kateřina Neumannová. Skiareály většinou fungují od 8:30 do 16:00, mnoho středisek nabízí také večerní lyžování.

V zimě na české hory podle agentury CzechTourism dorazí zhruba 4,5 milionu turistů, přibližně 80 procent z nich jsou Češi.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video