Diskuze

Babiš se setkal s Orbánem. S Viktorem zastavíme nelegální migraci, doufá

Předseda nejsilnější české opoziční strany a bývalý premiér Andrej Babiš se opět setkal s maďarským premiérem Viktorem Orbánem. Babiš to sám oznámil na sociální síti X. Na síti rovněž zveřejnil společnou fotografii s Orbánem. Schůzka se uskutečnila už v úterý, uvedl Orbánův mluvčí Bertalan Havasi podle agentury MTI.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Z jakého titulu se řadový opoziční poslanec setkává s premiérem jiné země a o něčem jedná?

0 0
možnosti
MM
Foto

Mám dojem,že EU nemá již na vybranou,než proti Maďarsku aktivovat článek 7 úmluvy, který by umožnil odebrat Orbánovi práva veta. Problem je,že s takovým krokem musí souhlasit zbytek členů unie a to asi u Fica neprojde.Takový krok by ale hodně poškodil i Slovensko.

1 0
možnosti
VS

Viktor Orban je narodovecky politik,.....jediny v cele Evrope, kteremu na jeho vlastnim narode zalezi. Pokud by s nim Andy spolupracoval, aby vytahl Cesko z kurately bruselskych totalitnich diktatoru, tak mu lze pouze poprat "good luck".

2 9
možnosti
DR

🤣🤣👌ten je dobrej

7 2
možnosti
MK

Co chce ten šašek zastavovat? Vždyť tady žádné migranty nemáme.

A kecy o tom, že by tady mohli být fakt neberu. Oni tu prostě být nechtějí. I těch pár, které k nám kdysi dovezli, okamžitě vzalo roha zpátky do Německa.

8 3
možnosti
Foto

Viktor má na Andreje číslo?

5 2
možnosti
PV

P75e50t18r 47V72a75l14i66š

7. 12. 2023 15:42

vrána k vráně sedá ..... ani jeden z nich neumí česky

8 3
možnosti
VS

A jak jste na tom vy? Umite slovensky, ci madarsky? Ke kterym vranam sedate vy?

2 6
možnosti
MN

Přímo čítankový populismus. Ještě mohl zmínit, že ztrojnásobí důchody, platy a zruší daně a všechno bude všech. Toto už tu bylo 40 let a už nikdy víc.

7 2
možnosti
ML

M53a35r47i16a 15L72a11m65o82s

7. 12. 2023 14:51

„Nová pravidla představují kombinaci p o v i n n é solidarity s flexibilitou, takže se členské státy mohou rozhodnout, jak budou k mechanismu přispívat. Jejich příspěvky mohou spočívat v relokaci, finančních příspěvcích nebo alternativních solidárních opatřeních, jako je vyslání pracovníků nebo opatření k budování kapacit. Rozhodnutí o druhu solidarity je plně na uvážení členských států. Žádný členský stát nikdy nebude mít povinnost provádět relokace. Bude určen minimální roční počet relokací z členských států, kde většina žadatelů vstupuje do EU, do členských států, kde k tak velkému počtu vstupů nedochází. Tato hodnota je stanovena na 30 000 a minimální roční finanční příspěvek bude stanoven na 20 000 EUR za relokaci. Tyto číselné hodnoty lze zvýšit, pokud to bude nezbytné, a také se zohlední situace, kdy by se předpokládalo, že solidarita nebude v nadcházejícím roce zapotřebí.“ Tohle podepsal V. Rakušan jako základ pro jednání předsednictví Rady s Evropským parlamentem.

https://www.consilium.europa.eu/cs/press/press-releases/2023/06/08/migration-policy-council-reaches-agreement-on-key-asylum-and-migration-laws/

0 0
možnosti
JF

...to půjdete oba stavět ploty nebo potápět lodě? 🤔😝

5 2
možnosti