Zloději využili skutečnosti, že majitelé odjeli na dovolenou do zahraničí. Ilustrační snímek

Zloději využili skutečnosti, že majitelé odjeli na dovolenou do zahraničí. Ilustrační snímek

Zloději chodili nocovat a krást do domu, jehož majitelé byli na dovolené

  • 8
Šok se zmocnil obyvatel rodinného domu v Teplicích po návratu ze zimní dovolené. V době, kdy si nic netušíce užívali odpočinku, jim někdo ukradl a rozprodal zařízení domácnosti. Zloději se navíc nerozpakovali opakovaně nocovat v jejich postelích.

Dvaačtyřicetiletý recidivista spolu se svým o devět let mladším, neméně trestaným komplicem si vytipovali teplický rodinný dům na konci února.

"Pachatelé se vloupali do domu, jehož majitelé zrovna byli na dovolené v zahraničí, a několik dní v něm přespávali," vylíčil mluvčí teplických policistů Daniel Vítek.

Z budovy postupně odnosili elektroniku a další vybavení dohromady za zhruba 195 tisíc korun. "Odcizili lednici, myčku nádobí, různou elektroniku, hudební nástroje, oblečení a další věci. Vše prodali a peníze užili pro svou potřebu," doplnil mluvčí.

Do cizího domu si starší z pachatelů posléze přivedl i devatenáctiletou kamarádku a spolu s ní uvnitř znovu strávil noc. "Ani dívka se nespokojila s noclehem a odcizila několik her na PlayStation," podotkl Vítek.

Rozzlobení a šokovaní majitelé po návratu okamžitě volali policisty. Těm trvalo jen několik dní, než zloděje odhalili.

"Mladá zlodějka byla obviněna z porušování domovní svobody, za které jí hrozí maximálně dvouleté vězení. Oba v minulosti trestaní muži si vyslechli obvinění z krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci, za což je soudce může poslat zpátky za mříže až na pět let," vyčíslil výši možného trestu mluvčí.


Video