Z Armaturky šlehaly plameny

Dýšina - Halu v areálu společnosti Armaturka Dýšina na Plzeňsku zachvátil po půlnoci požár, který pět hasičských jednotek likvidovalo až do ranních hodin. "Podařilo se před ohněm uchránit sousední objekt, kde byly tlakové lahve s kyslíkem a acetylenem," řekl vyšetřovatel hasičů z okresu Plzeň-sever Václav Pešek.

Tím se podařilo zabránit ještě větším škodám. Vedení společnosti odhadlo ztrátu na majetku zhruba na dva a půl milionu korun.

Požáru se všimla krátce po půlnoci vrátná, která přivolala hasiče. Po jejich příjezdu už plameny šlehaly do dvacetimetrové výše. Oheň zničil stěny i strop nevyužívané haly.

Armaturka je známá především produkcí litinových poklopů na kanalizaci. Hasiči zatím neurčili, zda požár vznikl v kvůli technické závadě nebo nedbalosti. Nevyloučili ani to, že budovu mohl zapálit žhář.

Halu v areálu společnosti Armaturka Dýšina na Plzeňsku zachvátil po půlnoci požár, který pět hasičských jednotek likvidovalo až do ranních hodin. Škodu na majetku vedení firmy odhadlo na dva a půl milionu korun, 26. července 2001.


Témata: Kanalizace, Plzeňsko

Video