Mladíka ubodal místní řezník, který už za podobné incidenty pykal.

Mladíka ubodal místní řezník, který už za podobné incidenty pykal. | foto: Profimedia.cz

Vrah - řezník znovu zabíjel. Už podruhé

  • 97
Tragické rvačky s noži v ruce ve Strakonicích pokračují. V noci po hádce před jednou z restaurací skončil v kaluži krve na chodníku osmadvacetiletý mladík, útok nepřežil. Pobodal jej pravděpodobně místní řezník, který podle zjištění MF DNES už za podobné incidenty pykal.

Mladík v centru Strakonic v Lidické ulici navazující na Velké náměstí vyšel zhruba půl hodiny po půlnoci z jednoho z barů a zamířil domů.

Na chodníku po pár metrech u bývalé restaurace Fontána potkal zhruba padesátiletého řezníka.

Strhla se hádka a pak rvačka, při níž řezník vytáhl nůž a šestkrát mladíka bodl do břicha a utekl.

"Do hodiny jsme podezřelého dopadli, zatím sedí v policejní cele. Případ vyšetřujeme jako vraždu," řekl mluvčí jihočeské policie Jaroslav Beran.

Podle svědků byl osmadvacetiletý mladík pravděpodobně opilý a do staršího muže strčil, proto se strhla rvačka.

Nevraždil poprvé
MF DNES o útočníkovi od jeho kolegů z práce zjistila, že takový incident nezažil poprvé. "Má odsezeno asi třináct let. Před dvaceti lety udělal něco podobného manželce, které přeřezal šlachy na nohou. Také se před lety popral ve svém bytě s jiným mužem. Když pil, tak mu mohlo rupnout v hlavě, toho byl schopen," říká o řezníkovi jeden z jeho spolupracovníků.

Policisté v neděli nedokázali potvrdit, zda opravdu útočník několik incidentů měl. "Nemůžu vám to potvrdit už proto, že jsme zatím s vyšetřováním na začátku," řekl mluvčí jihočeské policie Jaroslav Beran.

Za vraždu řezníkovi hrozí až patnáct let vězení, případně i výjimečný trest.

Na začátku května se ve Strakonicích odehrál podobný případ, při kterém neonacista bodl do krku dvaadvacetiletého Jakuba z Čejetic a ten ochrnul na polovinu těla. - čtěte Neonacisty pobodaný Jakub dělá první kroky


Video