V Karlových Varech zatkli policisté ženu hledanou kvůli miliardovým podvodům.

V Karlových Varech zatkli policisté ženu hledanou kvůli miliardovým podvodům. | foto: Jiří Benák, iDNES.cz

V karlovarském hotelu zatkli ženu hledanou kvůli miliardovému podvodu

  • 5
Cizinecká policie zadržela v úterý v Karlových Varech osmačtyřicetiletou cizinku, na kterou byl vydán mezinárodní zatykač kvůli třímiliardovému podvodu na Ukrajině. Po ženě pátral Interpol, hrozí jí až 12 let vězení.

"Ženu zadrželi policisté v jednom z karlovarských hotelů v úterý kolem jedné hodiny odpoledne," uvedla krajská policejní mluvčí Andrea Kávová.

Na Ukrajině se měla dopustit podvodu v přepočtu za tři miliardy korun. "Jako  jednatelka společnosti ve spolupráci s dalšími osobami zpronevěřila výše uvedenou částku spojenou s nákupem akcií a odprodejem podílů," vysvětlovala policejní mluvčí.

Případem podvodného jednání se zabývá soud v ukrajinské metropoli a zadržené ženě hrozí až 12 let vězení. "Kyjevský soud řeší ženu pro zneužití, zpronevěru nebo převod majetku za zneužití úřední moci spáchaný ve zvláště rozsáhlém měřítku nebo organizovanou skupinou," popisovala policejní mluvčí.

Cizinka měla v České republice zakázaný pobyt. V současné době je v policejní cele a bude převezena k soudu do Plzně, kde se rozhodne o dalším řízení.


Video