Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: HZS Zlínského kraje

Ve Fulneku havarovaly autobus s dětmi, kamion a auto

  • 22
Na křižovatce frekventovaných silnic ve Fulneku na Novojičínsku došlo k vážné dopravní nehodě. Střetly se zde kamion, autobus s dětmi a mercedes, jehož řidič podle prvních informací nehodu zřejmě zavinil. Na místo letěl i vrtulník. Podle záchranářů je jeden člověk vážně zraněn.

V autobusu cestovalo asi padesát lidí, většinou školáků s rodiči. Těžce zraněna byla spolucestující z mercedesu, vrtulník ji transportoval do ostravské fakultní nemocnice. Řidič auta byl v šoku, lehce se zranila i jedna cestující z autobusu. Dopravu řídí policisté, jezdí se kyvadlově.

Křižovatka je nebezpečná, často se tu stávají tragické nehody. Kříží se zde hlavní silnice I/47 z Ostravy na Olomouc a I/57 z Opavy do Nového Jičína. Fulnek se už několik let snaží o přeměnu křížení na rondel, ale zatím neúspěšně.

"Prý jsme v seznamu investičních akcí Ředitelství silnic a dálnic, ale kdy se začne stavět, to nevíme. Čím dříve, tím lépe, protože na křižovatce jsou velmi špatné výhledové poměry a snad každý týden se tam něco stane," řekl místostarosta Fulneku Jaroslav Štekbauer.

Dopravní servis Dopravní servis:
doprava.idnes.cz
Dopravní servis

V Moravskoslezském kraji se ráno staly hned dvě nehody autobusů. První havaroval před půl sedmou v Doubravě na Karvinsku. I zde musel zasahovat vrtulník, který letěl pro vážně zraněného řidiče osobního vozu, který se s autobusem čelně srazil.

"Čtyřiadvacetiletý muž utrpěl vážná poranění horních i dolních končetin a hlavy. Vyloučit nebylo možno vnitřní poranění břicha. Byl odvezen do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě," uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Ranní nehody si už vyžádaly i lidskou oběť. Na okraji Úlibic na Jičínsku zemřel po nárazu auta do stromu člověk. Druhý cestující z nehody vyvázl s těžkým zraněním a skončil v hradecké fakultní nemocnici. - čtěte Náraz do stromu nepřežil u Jičína jeden člověk

mapa - nehoda ve Fulneku (4.9.2008)

Mapu zvětšíte kliknutím. Zdroj: Mapy © PLANstudio

,

Video