Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

V Uherském Hradišti byl postřelen třiadvacetiletý muž

  • 14
Před diskotékou v Uherském Hradišti byl v noci postřelen třiadvacetiletý mladík z Uherskohradišťska. Po slovní rozepři jej postřelil o 13 let starší muž ze Zlína. Mladík se zraněním lýtkové kosti skončil v nemocnici, střelce policisté zadrželi.

Střílelo se kolem 03:00 v ulici Hradební před diskotéku No6.

Podezřelý muž nejprve údajně z obavy o svůj život vystřelil z legálně držené zbraně jednou do vzduchu a dvakrát do země, když se jej mladík pokusil odzbrojit, vystřelil mu po nohách.

Zraněný je mimo ohrožení života a čeká jej asi šestiměsíční léčba.

Oba byli opilí, podezřelému při dechové zkoušce policisté naměřili dokonce 4,48 promile, informovala mluvčí uherskohradišťské policie Jitka Zámečníková.

Střelec skončil na policejní služebně. "Je umístěn v současné době v cele předběžného zadržení a kriminalisté provádí další úkony. Zatím toto jednání šetří kriminalisté jako trestný čin ublížení na zdraví," uvedla Zámečníková. Pokud mu bude vina prokázána, hrozí mu až osm let pobytu za mřížemi.

V Uherském Hradišti se tento víkend koná jedna z největších akcí letošního roku - Slovácké slavnosti vína a otevřených památek. V souvislosti s nimi ale policisté podle mluvčí žádné potíže řešit nemuseli. Ani jeden z mužů, kteří se v noci dostali do sporu, nebyl návštěvníkem slavností.


Video