Při sobotních nehodách zemřelo devět lidí, letos třetí nejvyšší počet v tento den. Ilustrační foto

Při sobotních nehodách zemřelo devět lidí, letos třetí nejvyšší počet v tento den. Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

V sobotu zemřelo na silnicích 9 lidí, v neděli už čtyři

  • 64
Svatomartinský víkend opět aspiruje na titul "nejtragičtější konec týdne na silnicích". Přestože silnice nepokryla v Česku bílá peřina, byla tato sobota s devíti usmrcenými letos třetí nejhorší. Mrtví na cestách přibývali i v neděli.

ČTĚTE TAKÉ:
Auto na Berounsku těžce zranilo osm chodců
U Aše boural autobus plný lidí

Nejvíce lidí v sobotu zemřelo při nehodách v Moravskoslezském kraji. Mezi čtyři zdejší oběti patří i dvoučlenná posádka fordu, která zahynula odpoledne mezi Jakubčovicemi nad Odrou a Potštátem na Novojičínsku.

Devětadvacetiletý řidič tatry naložené dřevem vyjížděl na hlavní silnici na Olomouc. Ačkoli ho přitom údajně někdo navigoval, nedal osobnímu autu přednost a to do něj narazilo v plné rychlosti. - více zde

Tragická sobota

Zahynulo

30. září

12 lidí

24.června

10 lidí

11. listopadu

9 lidí

25. února

8 lidí

28. října

8 lidí

Na severu Moravy s zabil také motocyklista ve Vratimově. "Pětadvacetiletý muž dostal smyk a po pádu motocyklu na pravý bok se setrvačností dostal do protisměru. Hlavou narazil do levé přední části protijedoucí octavie," sdělila iDNES.cz mluvčí policie Dagmar Bednarčíková.

Dva životy vyhasly u Vojkovic na Mělnicku. Tři cizinci ve felicii tam narazili do stromu poté, co třiadvacetiletý řidič v zatáčce nezvládl řízení. Jeden pasažér se těžce zranil.

Ze své cesty se nevrátil také 43letý muž, kterého v Olomouci v půl deváté večer na přechodu pro chodce srazil o třináct let starší řidič. Tomu hrozí v případě prokázání viny až pět let vězení. Před jízdou nepil, sdělila policie.

Umírá se i v neděli
Také neděle už si vyžádala na silnici daň. Dvaačtyřicetiletý řidič Audi A8 zahynul na dálnici D1. Trosky jeho auta uviděl ve svodidlech zhruba dvě hodiny po půlnoci řidič projíždějící kolem 83. kilometru ve směru na Brno.

Havárii oznámil na tísňovou linku 112. Hasiči nalezli rozmetané trosky auta a tělo řidiče mimo vůz. Auto narazilo do mostního pilíře, uvedla ČTK.

Kolem sedmé ráno zemřel v Novém Strašecí na Rakovnicku zemřel dvacetiletý řidič Škody 120, který vyjel mimo silnici a narazil do stromu.

Další lidský život si podle ČTK odpoledne vyžádala srážka dvou osobních aut a autobusu nedaleko Turnova na Semilsku. Jeden člověk byl lehce zraněn. Havárie na téměř tři hodiny přerušila dopravu na frekventované komunikaci z Turnova na Železný Brod a dál do Krkonoš.

Přejel stařenku a ujel
Zatím poslední známá tragická nehoda se stala večer v Praze na Strakonické ulici směrem na Zbraslav. Podle záchranky tam auto srazilo 83letou ženu.

Důchodkyni jeden automobil srazil a než jeho řidič stačil vystoupit a ženě pomoci, další vozidlo chodkyni přejelo a z místa nehody ujelo, líčí policejní verzi ČTK.

Dosud nejhorší letošní víkendy byly dva zářijové, při nichž na cestách zemřelo celkem 16 lidí.


Video