V Brně se srazily tramvaje linek 8 a 5 | foto: Karel Žák

V Brně se srazily dvě tramvaje

  • 17
Dvě tramvaje se srazily v ranní špičce v Brně-Bohunicích. Vůz linky číslo 8 narazil zezadu do tramvaje číslo 5. Při střetu se zranil řidič tramvaje a jedenáctiletý chlapec. Nehoda na hodinu a půl zablokovala dopravu na trati mezi centrem a Starým Lískovcem.

Osmička třináct minut po sedmé hodině zezadu narazila do stojící pětky. "Nehoda se stala v Brně-Bohunicích, asi 150 metrů před zastávkou Osová," řekla iDNES mluvčí brněnského dopravního podniku Hana Pohanová.

Podle mluvčího Drážní inspekce Zdeňka Neusara srážku s největší pravděpodobností zavinila nepozornost řidiče zadní tramvaje. "Při nárazu se lehce zranil řidič a jedenáctiletý chlapec v přední tramvaji," dodal Neusar. Škodu odhadl na tři sta tisíc.

"Na místě byla zavedena náhradní autobusová doprava a vyslali jsme také informátory, aby podali potřebné informace cestujícím," uvedla Pohanová. Tramvajová doprava byla obnovena po hodině a půl.

Srážka připomněla podobnou nehodu z loňského léta, kdy rovněž osmička zezadu narazila do pětky, jen na jiném místě trati. - více zde

Nehoda tramvají v Brně

Nehoda zablokovala trať mezi centrem a Starým Lískovcem.
Zdroj: mapy.idnes.cz, (c) PLANstudio


Video