Soud dívce neuvěřil, že ji muž znásilňoval

  • 21
Plzeňský krajský soud osvobodil muže, obžalovaného ze znásilnění čtrnáctileté dívky. Šestačtyřicetiletý muž z Karlovarska od začátku vinu popíral. Tvrdil, že si dcera jeho družky vše vymyslela na nátlak matky. Soud uvěřil jeho verzi.

"Soud je přesvědčen o nevěrohodnosti dívky. Vypovídala pokaždé jinak," uvedl předseda senátu Tomáš Bouček.

Nevěrohodnost podle něj potvrdili i znalci z oboru psychologie. Ve stejném duchu vypovídali i svědci. Rozsudek není pravomocný, státní zástupce si ponechal lhůtu na rozmyšlenou.

Podle obžaloby muž donutil děvče k pohlavnímu styku fyzickým násilím. Poprvé se tak mělo stát v létě 2001, od té doby s ní údajně pravidelně souložil další rok a půl. Využíval času, kdy jeho družka byla v práci.

Obžalovaný ale tvrdil, že mezi ním a děvčetem byly vztahy jako mezi otcem a dcerou. Prý se s ní učil, bral ji na koncerty, chodil s ní do lesa na borůvky. Zato matka ji prý bila a zanedbávala.

"Všechno je to nesmysl. Nejsem schopen něco takového udělat. Obě si to vymyslely. Její matka mi řekla, abych vyhodil holku z bytu. Když to neudělám, tak ohlásí na policii, že jsem děvče znásilnil," bránil se před soudem.

,

Video