Sedmiletá holčička pád ze šestého patra jako zázrakem přežila. Ilustrační foto.

Sedmiletá holčička pád ze šestého patra jako zázrakem přežila. Ilustrační foto. | foto: Vekra

Rodičům hrozí vězení za pád opuštěného dítěte z okna

  • 8
Až tři roky ve vězení mohou strávit rodiče, kteří v neděli nechali sedmileté dítě bez dozoru, a to vypadlo ze šestého patra panelového domu v Liberci - Pavlovicích. Dítě pád přežilo, ale stále leží se středně těžkými zraněními v liberecké nemocnici.

Policie zatím shromažďuje potřebné důkazy, aby mohla stanovit právní kvalifikaci případu.

"Případ zatím vyšetřujeme jako podezření z trestných činů opuštění dítěte, za který hrozí trest odnětí svobody od šesti měsíců do tří let. Zvažujeme i obvinění z nedbalostního ublížení na zdraví. Do vězení by v případě této kvalifikace mohli jít rodiče až na jeden rok," uvedl Ladislav Horáček z Okresního ředitelství policie v Liberci.

Šestadvacetiletý muž odvezl v neděli ráno před šestou hodinou 24letou matku dítěte do práce. Sedmiletá holčička v tu dobu spala. Když se dívenka probudila, podařilo se jí za dosud nezjištěných okolností přelézt balkonové zábradlí a přepadla.

Podle lékařů měla velké štěstí, že pád ze šestého patra přežila. Její zranění kvalifikovali jako středně těžká, dívka je ale mimo ohrožení života.

"Dítě po pádu utrpělo pohmožděniny a zlomeninu v lokti. Pohmoždilo si také játra a došlo ke stlačení jedné plíce. V nemocnici by mělo zůstat ještě alespoň týden," doplnila mluvčí Krajské nemocnice Liberec Alexandra Bednárková.

Za poslední měsíc je to už nejméně třetí případ, kdy z okna domu vypadlo dítě. Na začátku srpna se takový pád v Ostravě obešel bez vážnějších následků.

Čtyřletý chlapec vypadl z okna ve druhém patře ubytovny v Ostravě-Zábřehu. Když dopadl na trávník, sám vstal a vrátil se domů. - více zde


Video