K nehodě přiletěl také vrtulník záchranářů. Bohužel pacient zemřel dřív než lékaři dorazili.

K nehodě přiletěl také vrtulník záchranářů. Bohužel pacient zemřel dřív než lékaři dorazili. | foto: HZS Královéhradeckého kraje

Řidič fabie zemřel v Jaroměři po nárazu do stromu

  • 63
Ve východočeské Jaroměři zemřel pětapadesátiletý řidič, který s fabií narazil do stromu a poté do lampy. Zatím není jasné, proč havaroval. Za autem ale nezůstala žádná brzdná dráha, policie proto nevylučuje, že šofér dostal infarkt, nebo upadl do mikrospánku.

Nehoda se stala před osmou ranní na kruhovém objezdu nedaleko supermarketu u Hradecké ulice.

"Řidič vyletěl ze silnice a narazil nejdříve do stromu a poté ještě do sloupu veřejného osvětlení. Poté se vůz otočil na střechu. Příčinu zatím vyšetřujeme, ale protože jsme nenašli brzdnou dráha, nevylučujeme technickou závadu, zdravotní kolaps nebo mikrospánek," řekla iDNES.cz Eva Prachařová z náchodské policie.

Tragická nehoda v Jaroměři. Řidič z neznámého důvodu narazil do lampy.

Nikdo další zraněný nebyl. Při odstraňování následků nehody policie uzavřela část silnice, průjezdný byl pouze jeden pruh.

Loni během Štědrého dne zemřelo na českých silnicích jedenáct lidí, dvacet osm se jich těžce zranilo a dvě stě lehce. Letos jen během posledního předvánočního víkendu zemřelo na cestách dvanáct lidí.


Jaroměř

Mapu zvětšíte kliknutím. Zdroj: Mapy © PLANstudio


Video