Vážně zraněnou dívku přepravil do nemocnice vrtulník. Ilustrační snímek

Vážně zraněnou dívku přepravil do nemocnice vrtulník. Ilustrační snímek | foto: JSDHO Frýdlant nad Ostravicí

Při nehodě na Opavsku se vážně zranila desetiletá dívka

  • 4
Dopravní nehoda na Opavsku skončila dnes odpoledne vážným zraněním desetileté dívky. V autě, které zůstalo ležet na střeše, jely ještě dvě dospělé ženy, jejich stav není tak vážný. "Dívku transportoval do nemocnice vrtulník," uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Automobil řídila dvaadvacetiletá žena a vezla o devět let starší spolujezdkyni s desetiletou dcerou. Jely po silnici mezi obcemi Rohov a Kobeřice na Opavsku.

V levotočivé zatáčce dostal vůz smyk a převrátil se přes střechu. Dítě uvízlo přimáčklé pod troskami karoserie, bylo v bezvědomí. Ženy se podařilo vyprostit z vraku dřív, než dorazila záchranná služba.

Na místo nehody dorazily dvě sanitky z Hlučína a vrtulník z Ostravy. "Ten přepravil dívku ve velmi vážném stavu do ostravské fakultní nemocnice," uvedl mluvčí záchranky Humpl.

"Pacientka ve věku dvaadvacet let utrpěla poranění lopatky horní končetiny a vyloučit nebylo možno poranění páteře. Druhá, třicetiletá žena měla poraněnu horní končetinu a páteř. Obě postižené byly při vědomí a se záchranáři komunikovaly," doplnil. Ženy jsou v péči opavských lékařů.

,

Video