Obžalovaným policistům hrozí osm let vězení, ale podle soudce lze případ řešit přísněji. Ilustrační foto

Obžalovaným policistům hrozí osm let vězení, ale podle soudce lze případ řešit přísněji. Ilustrační foto | foto: Radek Kalhous

Policisté podezřelí z dohazování obětí asistenční službě půjdou před soud

  • 5
Pět bývalých dopravních policistů se bude zodpovídat před soudem z toho, že údajně za úplatky volali k nehodám přednostně jednu asistenční službu. Obžalovaný je s nimi také pracovník této firmy. Všem hrozí až osm let vězení.

"Městské státní zastupitelství se rozhodlo obžalovat všech pět policistů a jednoho civilistu a obžalobu předalo Obvodnímu soudu pro Prahu 8," řekla televizi Nova mluvčí zastupitelství Štěpánka Zenklová.

Vyšetřování případu trvalo téměř dva roky. Policisté údajně za úplatky telefonicky předávali asistenční službě Auto Opat informace o dopravních nehodách. Její pracovníci tak byli na místě jako první a nabízeli řidičům placené služby.

Policejní inspekce, která podezřelé policisty sledovala, podle Novy zjistila, že takto prodali tipy na 830 havárií a získali za to statisíce korun. Někteří byli prý dokonce placeni paušálně - za dvanáctihodinovou směnu dostali 3 500 korun. - čtěte více o případu

Obžalovaným hrozí osm let vězení, ale soudce se domnívá, že by mohli být odsouzeni až ke 12 letům odnětí svobody.

"Soudce má za to, že by ten skutek bylo možné kvalifikovat přísněji, než to učinilo státní zastupitelství," uvedl mluvčí obvodního soudu Martin Slováček.


Video