Policie

Policie - Policejní auto - ilustrační foto. | foto: MF DNES

Policisté dopadli dalšího chrastavského násilníka

  • 13
Liberečtí kriminalisté potřebovali devět hodin, aby dopadli muže, který v Chrastavě znásilnil 21letou ženu. čin se odehrál v neděli ve čtyři hodiny ráno. Chrastavské ženy ale měly strach už před dvěma roky. Tehdy je jiný muž sexuálně obtěžoval a málem znásilnil jednu z nich.

Toho policie dopadla až za půldruhého roku.

"Pachatele nedělního znásilnění jsme zadrželi už týž den hodinu po poledni," řekla mluvčí liberecké policie Vlasta Suchánková.

"Jednadvacetiletá žena i se svým přítelem a matkou opouštěli v noci místní bar. Dívka si chtěla zkrátit cestu a pokračovala sama. Mezi autobusovým nádražím a Pobřežní ulicí ji stáhl neznámý muž na břeh Jeřice a znásilnil ji, i když se bránila." Její přítel to oznámil policii.

"Pachatelem je osmadvacetiletý cizinec, který na našem území pobývá na základě vydaného turistického víza," objasnila Suchánková. Už byl obviněn ze znásilnění a hrozí mu až osmiletý žalář.

První násilník zaútočil pětkrát
"Je to velmi nepříjemné, když se něco podobného stane,a jsem rád, že policie už pachatele dopadla," řekl starosta Chrastavy Michael Canov. "Lidé mají strach. Před dvěma měsíci tu za bílého dne přepadli poštovní doručovatelku, která roznášela důchody."

Podle primáře liberecké sexuologie Lumíra Tauše patří znásilnění k jednomu z nejhorších trestných činů. "Dotýká se hluboce lidské důstojnosti," řekl v souvislosti s chrastavskými případy. Oběti se mohou potýkat s následky až do konce života.

Obviněný muž, který v Chrastavě řádil před dvěma roky, si na ženy troufl celkem pětkrát.

Byl podezřelý i z toho, že téměř znásilnil padesátiletou ženu, které hrozil nožem.  "Povalil ji na zem, přiložil jí nůž ke krku a dožadoval se orálního sexu," popsala Suchánková.


Video