Podoba pedofila z Českého Těšína, jak ho namalovala napadená dívka

Podoba pedofila z Českého Těšína, jak ho namalovala napadená dívka | foto: Policie ČR

Policii pomáhá v pátrání po pedofilovi i obrázek od napadené školačky

  • 8
Školačka z Českého Těšína namalovala obrázek muže, který ji sexuálně obtěžoval. Policie ho zveřejnila, protože může přispět k nalezení pachatele. Spolu s ním ale sestavila i vlastní podobu pedofila, který zřejmě napadl i další nezletilou dívku.

K prvnímu útoku pedofila došlo 6. března v půl čtvrté odpoledne. "Když nezletilá školačka otevírala v domě dveře bytu, přistoupil k ní neznámý muž a pod záminkou, že ho posílá její maminka, zatlačil dívku dovnitř. Snažil se ji poté vysvléct," uvedla mluvčí severomoravské policie Soňa Štětínská.

Devítiletá školačka ale začala křičet a muž raději utekl a nechal ji být. - čtěte V Českém Těšíně pedofil obtěžoval školačku. Policie hlídá děti

Muž znovu zaútočil o tři měsíce později. Tentokrát si vybral sedmiletou dívku. "Když školačka odemkla při návratu ze školy dveře bytu v domě na sídlišti, vtlačil ji neznámý pachatel dovnitř. Dívku pak sváděl k sexuálním praktikám," popsala útok policejní mluvčí.

Podoba pedofila z Českého Těšína

Policie nyní sestavila počítačově zpracovaný obrázek, jak má muž vypadat. "Bylo to velmi náročné, protože byl sestavován na základě výpovědí dětí, které mohou skutečnost vnímat často jinak než dospělý. Bylo proto nutné vybrat skutečně jen takové informace, které se shodovaly," vysvětlila iDNES.cz Štětínská, proč policie zveřejňuje takzvaný identikit až nyní.

Podle informací kriminalistů je útočníkem muž ve věku 30 až 35 let. Má světlou pleť, zřejmě odbarvené, melírované vlasy a tmavé oči. "V obličeji měl viditelné pupínky, pravděpodobně akné," řekla mluvčí policie.

Násilník byl oblečen do bílého trička Adidas, tříčtvrtečních sportovních kalhot a bot Adidas s modrými tkaničkami. "Hovořil česky, bez přízvuku. Působil upraveným dojmem, voněl po pánské kolínské," dodala mluvčí.

Informace o útočníkovi z Českého Těšína mohou lidé volat na telefon  974 721 473 nebo na linku 158.


Video