Jedním z obviněných mužů je údajně i činovník ODS

Jedním z obviněných mužů je údajně i činovník ODS | foto: Profimedia.cz

Policie obvinila z osnování vražd funkcionáře ODS a jeho komplice

  • 736
Z přípravy dvou nájemných vražd kriminalisté obvinili dva muže. Oba jsou ve vazbě - podnikatel, který si měl vraždy objednat, i muž, který je měl vykonat. Podle televize Nova je obviněným podnikatelem Josef Musil, zastupitel a předseda ODS ve Ždírci nad Doubravou.

Podle mluvčího Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Pavla Hantáka souvisí případ i s další trestnou činností, kterou policie vyšetřuje. Podezřelí byli zadržení už počátkem února.

Pokud se prokáže, že skutečně osnovali dvě vraždy, hrozí jim až patnáctiletý trest.

Podle vyšetřovatelů se chtěl osmačtyřicetiletý podnikatel zbavit svých dvou bývalých obchodních partnerů z východních Čech. Podle televize Nova jím je Josef Musil, šéf ODS ve Ždírci nad Doubravou na Havlíčkobrodsku.

Na vraždu si údajně najal dvaatřicetiletého Slováka. Zaplatit mu měl dva miliony korun.

Ždírecká ODS: Budeme to muset řešit

Podle Novy Musil podnikal ve finančnictví a byl zapleten do řady finančních machinací. Chtěl pravděpodobně zlikvidovat své někdejší "bílé koně", kteří se stali nepohodlnými svědky.

Kauzu bude zřejmě řešit i ždírecká ODS, jejíž je Musil podle webových stránek stále předsedou. "Pokud se něco takového k nám oficiálně dostane, tak asi to nějak budeme muset řešit," řekl televizi Nova místopředseda místního sdružení Petr Adam.

,

Video