Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Policie obvinila mladíka z krádeže trezoru z hotelu Olympik

  • 5
Kriminalisté na základě nových důkazů obvinili jednadvacetiletého muže z krádeže trezoru v pražském hotelu Olympik. Zadrželi ho už krátce po činu, ale pro nedostatek důkazů jej museli propustit. V trezoru byly akcie v hodnotě asi 300 milionů korun a další milion v hotovosti.

"Mladík byl v úterý 14. října opět zadržen a obviněn z trestného činu krádeže vloupáním. Nyní mu tak hrozí trest odnětí svobody v rozpětí od pěti do dvanácti let. V minulosti byl již trestán za majetkovou trestnou činnost," uvedla mluvčí pražské policie Eva Miklíková.

Policie ale zatím stále neví, kde skončil trezor, peníze a akcie. "Kriminalisté se případem i nadále zabývají. Jakékoli poznatky přijmou na lince 158," řekla mluvčí policie.

Třiapadesátikilový trezor zloděj ukradl v neděli 5. října mezi desátou a půl jednou odpoledne. Kriminalisté si původně mysleli, že krádež mohl mít na svědomí bezdomovec, který se v hotelu ještě téhož dne ráno potloukal. Policisté však nakonec mezi ním a ukradeným trezorem souvislost neprokázali a muže pustili.

Na to, že se v hotelu děje něco podezřelého, upozornila žena, která policii zavolala. Svědkyně viděla dva muže, jak nesou velký zabalený předmět. - čtěte Zloděj ukradl z pražského hotelu trezor s akciemi až za 300 milionů

I když je nominální hodnota odcizených akcií vysoká, zloděj by měl s jejich prodejem velké potíže. Jsou totiž snadno identifikovatelné. "Nejsou kótované na burze, jsou v listinné podobě," sdělil po krádeži iDNES.cz šéf společnosti Olympik Holding Vlastislav Šos.


Video