Hromadná nehoda na D1

Hromadná nehoda na D1 - V sobotu se mezi 173. a 176. kilometrem dálnice D1 srazilo více než 40 aut včetně třinácti nákladních vozidel, čtyř autobusů a sanitky. (12. února 2005) | foto: Monika Tomášková, MF DNES

Policie: Nehoda na D1 stála pět milionů

  • 21
Policie předběžně odhadla škody z hromadné nehody na dálnici D1 u Domašova na pět milionů korun. Uvedl to operační důstojník jihomoravské policie. V sobotu se tam srazilo přes čtyřicet aut. Stav nejhůře zraněné ženy je už stabilizovaný, ale nadále velmi vážný.

ČTĚTE TAKÉ:
Na dálnici se srazila padesátka aut
- Hromadná havárie: emoce i zvědavci

V sobotu po poledni se mezi 173. a 176. kilometrem dálnice srazilo více než 40 aut včetně třinácti nákladních vozidel, čtyř autobusů a sanitky. - více zde

Vozidla havarovala v několika větších nehodách, při nichž se podle informací policie těžce zranilo patnáct lidí. Nejvážněji zraněná mladá žena leží v brněnské nemocnici U svaté Anny. Její stav je stabilizovaný, ale nadále velmi vážný.

Další těžce zranění nejsou podle dostupných informací z nemocnic v ohrožení života. Záchranáři po nehodě ošetřovali celkem 26 lidí, řada z nich měla zranění lehká. Dálnice mezi Domašovem a Ostrovačicemi byla asi deset hodin uzavřena.

Policisté sérii kolizí stále ještě vyšetřuje. Za příčinu považuje nepřizpůsobení rychlosti stavu vozovky. V úseku byla mlha a mokrá silnice, podle policistů ale nebyla namrzlá.


Video