Odtahová služba nakládá Labudovo auto. Policie zatím herce z nehody neobvinila.

Odtahová služba nakládá Labudovo auto. Policie zatím herce z nehody neobvinila. | foto: ČTK

Policie hledá svědky Labudovy nehody

  • 58
Policie hledá další svědky sobotní havárie na 156. kilometru dálnice D1 u Velké Bíteše. Herec Marián Labuda tu dostal smyk a svým vozem usmrtil dvě ženy, které stály na silnici po předchozí nehodě. Policie zatím Labudu neobvinila.

FOTOGALERIE
Záběry z nehody

ČLÁNKY O NEHODĚ
Auto Mariána Labudy usmrtilo dvě ženy
Labuda podle policie před havárií nepil

Labuda: Mohlo se to stát každému

Podle policistů prý projížděl okolo místa nehody autobus. Vyšetřovatelé proto žádají jeho řidiče či cestující, aby podali svědectví na lince 158.

Marián Labuda zatím nebyl obviněn. Vyšetřovatel bude pravděpodobně čekat na vyjádření soudních znalců, poté by státní zastupitelství mělo předat spis slovenské straně. V případě obvinění by herci hrozilo až deset let vězení.

"Zatím tři svědci potvrdili, že v místě nehody byla vozovka namrzlá a měli potíže s řízením," uvedl jeden z vyšetřovatelů. Všichni ale byli účastníky nehody. Přivítal by proto svědectví těch, kteří místem projeli bez kolize.

Policisté už vyloučili, že by účastníci nehody pili. Vedle patologa byli k objasnění případu přibráni i experti z oboru dopravy, aby posoudili technický stav vozidel, výpovědi svědků a průběh celé nehody.

Podle šéfa domašovských cestářů byla dálnice večer chemicky ošetřená, těsně před nehodou pak vyjel sypač směrem na Prahu. Řada řidičů ho předjížděla a nakonec ho zablokovala v koloně za nehodou.

Místem se přehnala hustá sněhová přeháňka. Podle vyšetřovatele v tu chvíli byla teplota vzduchu pod bodem mrazu. Řidiči navzdory počasí jezdili vysokou rychlostí.

"Já už se nedivím ničemu, od jara nám řidiči zlikvidovali sedm výstražných vozíků, které jsou vidět na mnoho kilometrů, někdy vytlačí sypač z vozovky," řekl rezignovaně šéf dálniční údržby.

,

Video