Zmatená žena po policistech chtěla pivo, cigarety, zmrzlinu nebo elektrický

Zmatená žena po policistech chtěla pivo, cigarety, zmrzlinu nebo elektrický proud, aby si mohla připojit radiopřehrávač, který měla v batohu. | foto: HZS Karlovarského kraje

Chci pivo a zmrzlinu, křičela žena ze střechy. Skončila na psychiatrii

  • 16
Asi třicetiletá zmatená žena vylezla v pátek v poledne po lešení na plechovou střechu stavebnin v Ostrově na Karlovarsku. Ze střechy pak cizinka přeskočila na vedle stojící strom a šplhala po větvích. Po čtyřech hodinách se policejnímu vyjednávači podařilo ji přesvědčit, aby slezla dolů.

Žena, která hovořila rusky, po přivolaných policistech chtěla pivo, cigarety, zmrzlinu, a dokonce i elektrický proud.

"To aby si mohla připojit a pustit rádiopřehrávač, který měla v batohu," vysvětluje neobvyklý požadavek mluvčí karlovarských policistů Pavel Valenta, který případ o víkendu zveřejnil.

V pátek v poledne, kdy se policisté o ženě na střeše dozvěděli, vyrazili na místo i hasiči s automobilovým žebříkem.

Při příjezdu hasičů žena přeskočila ze střechy na vedle stojící strom a po větvích vylezla do výšky zhruba dvaceti metrů. Šplhala i s taškami a batohem, který měla na zádech.

"Na jedné z větví se usadila a odmítala s hasiči komunikovat, pouze si mluvila sama pro sebe, navíc v ruském jazyce," popisuje chování ženy mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Žena se pohybovala v koruně stromu, houpala se na větvích a působila velmi zmateně. Neustále hrozilo, že spadne.

Policejní vyjednávač s přítomnou tlumočnicí ženu čtyři hodiny přemlouvali, aby slezla. "Postupně se jim podařilo ji přemluvit, aby ze stromu přelezla opět na střechu haly a poté po žebříku dolů na zem," říká Kasal.

Policisté ženu následně převezli na policejní služebnu, odkud zamířila na psychiatrické oddělení ostrovské nemocnice.

Den předtím vyjížděli hasiči k podobné události, kdy ve večerních hodinách vylezl muž na sloup s elektrickým vedením. Také jeho se podařilo bezpečně dostat na zem.


Video