Žena přežila útok dvou "nájemníků", ti pak odešli do hospody. Ilustrační snímek

Žena přežila útok dvou "nájemníků", ti pak odešli do hospody. Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Hosté se za nocleh odvděčili škrcením, policisté je našli v hospodě

  • 20
Velké štěstí měla v pátek večer šestačtyřicetiletá žena z okolí Valašských Klobouků. V bytě ji napadla dvojice mužů, které po několik dnů hostila. Hrubiáni ji chtěli okrást a uškrtit. Teď jim hrozí až výjimečný trest.

Žena podle zlínské policejní mluvčí Jany Macalíkové přežila jen proto, že šestadvacetiletému a dvaatřicetiletému agresorovi došly síly. A také se báli, že se vrátí synové jejich "bytné".

"Minulý týden jim oběť poskytla na pár dnů střechu nad hlavou, protože pracovali poblíž jejího bydliště. Dva nebo tři dny se pánové nechali hostit, pak se rozhodli, že svou známou okradou o všechny její peníze. Shodli se, že to nepůjde jinak, než že ji zabijí. To všechno posléze přiznali policistům při výslechu," přiblížila motivaci agresivní dvojice Macalíková.

Vraždu nevděční podnájemníci naplánovali na páteční večer. Nejdřív se ženou popíjeli, pak ji starší z dvojice vylákal do ložnice. Druhý se mezitím ozbrojil plastovým kabelem, kterým začal vyděšenou ženu bít a škrtit.

"Žena jim nakonec naznačila, kde má peníze i platební karty, a nezbylo jí než prozradit i PIN kódy. Oba pachatelé po několika dlouhých minutách se rdoušením přestali. Žena jen chroptila, sípala a bezvládně ležela. V takovém stavu ji zamkli a se svým lupem - 1 600 korunami - odešli do hospody. Nezapomněli přidat výhrůžky, že pokud někomu něco řekne, ublíží jejím dětem," popsala policejní mluvčí.

Zraněnou ženu později večer objevil syn. A policisté povedenou dvojku objevili v nedalekém lokále. Nejprve kriminalisté vyšetřovali útok jako loupež, ale i kvůli tomu, že se muži přiznali, že chtěli zabíjet, mají teď na krku obvinění z loupežné vraždy.

A hrozí jim proto až dvacet let žaláře nebo i výjimečný trest.


Video