Piják okeny umrzl na ulici

  • 15
Třeskuté noční mrazy si vybraly první oběť. V Uherském Hradišti umrzl čtyřiačtyřicetiletý muž z Bystřice pod Lopeníkem. Během noci pravděpodobně popíjel okenu, přiotrávil se a usnul u chodníku k sídlišti. Právě intoxikace byla podle lékaře hlavní příčinou smrti.

Přestože muž zemřel brzy ráno, dalších šest hodin leželo tělo bez povšimnutí poblíž takzvané myší díry, frekventovaného podchodu na sídliště Štěpnice.

"Až kolem poledne nám zavolala jedna z obyvatelek města," uvedl zástupce velitele Městské policie v Uherském Hradišti Vlastimil Pauřík.

Podobné tragédie mají zpravidla stejný scénář. "Ve většině případů ti lidé umrznou kvůli alkoholu. Opijí se, usnou a jejich tělo ztrácí obranyschopnost," řekl policejní mluvčí Jaroslav Krejčíř.

Podle Vlastimila Pauříka z městské policie mají takové problémy nejčastěji bezdomovci, bezprizorní lidé nebo delikventi. Poslední případ to potvrzuje. Mrtvý muž měl podle strážníků za sebou bohatou kriminální minulost.

Kvůli alkoholu umrzl loni v prosinci v Lipině na Zlínsku třiadvacetiletý muž. Více štěstí měla žena z Brumova. Psychické problémy řešila pitím a na Štědrý den usnula v mraze na hřbitově. Záchranáři ji však včas převezli do Baťovy nemocnice.


Video