Pes se dívence zakousl do hlavy

  • 190
Světnov - Sedmiletou dívenku napadl ve Světnově na Žďársku pes. Holčička z Karlových Varů, která tu trávila s babičkou prázdniny, skončila na chirurgickém oddělení novoměstské nemocnice s pokousanou hlavou. Policie případ vyšetřuje jako přestupek, ale čeká na zprávu od lékařů. Psa mají u sebe jeho majitelé.

Incident se stal v sobotu kolem šesté hodiny večer před světnovskou restaurací Mlynářka. Americký strafordširský teriér vyběhl ze stavení naproti hospodě. Na děvčátko, které si leknutím sedlo na bobek, skočil zezadu a zakousl se jí do vyčesaného drdolu na temeni.

Pes patří rodině z Prahy, která přijela do vsi navštívit příbuzné.

"Šli jsme na zmrzlinu a limonádu a taky strejdovi na pivo. Chtěla jsem si zaběhat a schovat se Lucce, najednou vyběhl ten pes. Já jsem se skrčila a on na mě skočil," líčí sedmiletá Klárka nepříjemný zážitek.

Sedí na nemocniční posteli naproti své mamince a na hlavě má čepičku z obvazu. Hlava už ji prý nebolí a dlouhých vlasů také nelituje. Těší se domů. I na tváři její maminky je vidět obrovská úleva.

"Teď už je to dobré, Klárka je statečná, ale v sobotu to byly strašné pocity. Babička se mi bála zavolat, pak do telefonu jen plakala. Okamžitě jsme s mužem sedli do auta a přijeli," říká mladá žena.

Dívence pomohl ze psí tlamy jeden ze sousedů, který v té chvíli seděl na předzahrádce u piva.

"Přišly děcka, že tam někoho kouše pes. Nebyl čas přemýšlet, jen jsem mu otevřel hubu a vyndal to děvče. To už tam byla majitelka psa a hladila ho," vypráví mladík. Ani on nechtěl prozradit své jméno. "Myslím, že stejně by se zachoval každý."

Majitelka hospody ihned volala záchranku. Protože však všechny sanitky byly v terénu, krvácející Klárku nakonec přivezl do nemocnice jeden z příbuzných. Než přijeli rodiče, zůstala s ní na lůžkovém oddělení babička.

Podle primáře chirurgického oddělení Jiřího Šustáčka mělo děvčátko štěstí, že se pes nezakousl do obličeje. "To by mělo dramatické kosmetické následky. I tak má Klárka v týlní a temenní části dvě osmicentimetrové rány a pak několik kratších. Kůže byla roztržená až na kost, lebka je ale v pořádku. Aby nedostala infekci, dostává antibiotika," shrnul lékař.

Podle mluvčího žďárské policie Václava Kučery byl pes řádně očkovaný. On i jeho majitelé jsou nyní zpět v Praze.

"Obvodní oddělení ještě nemá informace od lékaře. Případ se zatím šetří jako přestupek. Mohlo by se ale jednat i o ublížení na zdraví z nedbalosti, což může mít dohru u soudu," podotkl mluvčí.

,

Video