Automat na čas nahradí úřednice v infocentru. Ilustrační foto

Automat na čas nahradí úřednice v infocentru. Ilustrační foto | foto: Robert Rambousek, MF DNES

Nenechavec vykradl v olomoucké nemocnici automat na poplatky

  • 21
Olomoucká nemocnice přišla o část peněz vybraných na poplatcích. Jeden ze čtyř automatů, do kterých pacienti vhazují peníze za návštěvu lékaře, totiž vypáčil zloděj a ukradl kasičku i se čtyřmi tisíci korun.

Zloděj si vybral automat v budově dětské kliniky, která je kvůli návštěvám rodičů otevřená až do večera. Podle záznamu z přístroje vypáčil dvířka v úterý po 16. hodině, zaměstnanci nemocnice však vloupání objevili až druhý den ráno.

"V nemocnici máme ochranku, ale její členové nemohou být všude. Automat navíc stojí na veřejně přístupném místě," řekl mluvčí nemocnice Egon Havrlant. Prostor s automatem přitom nehlídá ani kamera. "Připravujeme opatření, aby byly automaty lépe chráněné a něco podobného se nemohlo opakovat," dodal mluvčí.

Poškozený automat se nyní opravuje, zpátky na své místo se dostane podle Havrlanta nejpozději příští týden. Do té doby bude v dětské klinice vybírat poplatky pracovnice infocentra nebo mohou pacienti zaplatit v některém ze zbývajících tří automatů v areálu.


Video