Tahač se srazil se srncem na Sedlčansku (21.dubna 2017). | foto: Hasičský záchranný sbor Středočeského kraje

V kabině kamionu skončil po nehodě srnec. Poraněné zvíře hajnému uteklo

  • 37
Hasiči na Sedlčansku řešili v pátek ráno kuriózní nehodu kamionu, při níž v jeho kabině skončil srnec. Řidič tahače okamžitě zastavil a z obavy o svou bezpečnost opustil vozidlo. Zraněné zvíře se snažil utratit přivolaný hajný, nicméně zvíře mu uteklo. Podle původních informací hasičů ho přitom myslivci utratili.

Hasiči o netradiční události, která se podle nich stala už po šesté hodině ranní, informovali v pátek pozdě večer. Řidič na srnce narazil mezi obcemi Krásná Hora nad Vltavou a Krašovicemi (okres Příbram). „Na žádost Policie ČR na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Sedlčany,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Jaroslav Gabriel.

Řidič tahače Scania byl při nehodě lehce zraněn a odřeniny mu na místě ošetřili záchranáři.

Na místo nehody kromě jednotek integrovaného záchranného systému vyrazil i hajný. Mluvčí hasičů Gabriel původně informoval, že myslivci zvíře museli utratit, později však informaci změnil.

„Řidič kamionu znal okolí a místní lidi a ke srážce povolal hajného, který měl v plánu zvíře zastřelit. To se mu nepovedlo, srnec utekl do lesa. Hajný následně se psem šel zvíře do lesa hledat, protože bylo zraněné. Hasiči poté z místa nehody odjeli a nevíme, zda hajný srnce našel a utratil,“ vysvětlil iDNES.cz.

Srnec nedávno přidělal práci i strážníkům v Hradci Králové:

20. dubna 2017


Video