Vozidlo letělo asi dvacet metrů vzduchem a skončilo na střeše. Tato nehoda v Karviné si vyžádala jeden život. | foto: HZS, Petr Kůdela

Náraz do betonu ukončil život mladé dvojice v BMW

  • 343
Česko má za sebou další tragickou víkendovou noc na silnicích. Při nehodách zemřelo nejméně šest lidí. U Boru na Tachovsku se zabili dva muži ve věku 21 a 28 let. Jejich BMW najelo do betonového můstku. Na Plzeňsku vrazil motorkář do stromů. Dva lidé zemřeli na silnicích v Karviné.

BMW bouralo kolem půl jedenácté před Čečkovicemi, asi kilometr za sjezdem z dálnice D5.

"Řidič při projíždění levotočivé zatáčky nezvládl řízení a vyjel vpravo mimo komunikaci, kde po několika metrech narazil do betonového můstku. Pak se vozidlo převrátilo na střechu," popsala policejní mluvčí Jolana Číhová.

Na místo vyrazili profesionální hasiči z Tachova a jejich dobrovolní kolegové z Boru.

Autem jeli dva muži, ročníky 1979 a 1986. "Jednoho museli hasiči vyprošťovat. I když se spolu se zdravotníky ihned pustili do resuscitace a na místo byl povolán vrtulník, lékaři nezbylo než konstatovat u obou smrt," sdělil mluvčí krajských hasičů František Vaško.

Příčinu nehody vyšetřuje policie. Stav vozidla po nárazu ale napovídá, že zřejmě nejelo předpisovou rychlostí. Jestli řidič před jízdou pil, ukáže až pitva.

Silná motorka narazila do stromů
Před druhou hodinou ranní havarovala motorka u Křimic na Plzeňsku. Osmadvacetiletý muž z Tlučné jel s třicetiletým spolujezdcem na stroji Aprilia o obsahu 600 kubických centimetrů.

"Vlivem nepřiměřené rychlosti vyjeli mimo silnici, kde narazili do dvou stromů. Řidič byl s těžkými zraněními převezen na Emergency v Plzni. Spolujezdec na místě zemřel. Policisté zjistili, že neměl přilbu," upozornila Číhová.

Golf letěl dvacet metrů vzduchem
Dva řidiči zemřeli v rozmezí jediné hodiny při ranních nehodách v Karviné. První se stala po čtvrté hodině v Ostravské ulici nedaleko Dolu ČSA. Čtyřiadvacetiletý šofér Volkswagenu Golf narazil do středového dělícího ostrůvku. Vozidlo letělo asi dvacet metrů vzduchem a skončilo na střeše.

"Hasiči vyprostili tělo řidiče a prohledali okolí, zdali tam není další osoba," popsal mluvčí hasičů Moravskoslezského kraje Petr Kůdela. Přivolaný jeřáb vrátil golf zpět na kola.

Další smrtelná nehoda se stala po páté hodině v Bohumínské ulici, kde narazil Seat Toledo do stromu. "Hasiči objevili řidiče vedle vozidla bez známek života. Jeho věk neznají," doplnil Kůdela.

Tragickou noc uzavřela před šestou ranní nehoda auta se třemi mladými muži u Českého Brodu. Jednoho odvezla sanitka se zlomenou rukou. Další utrpěl vážné poranění hlavy, vrtulník ho transportoval do nemocnice v Praze na Vinohradech.

"Třetí, pravděpodobně pětadvacetiletý muž svým zraněním na místě podlehl," doplnila mluvčí středočeské záchranky Nina Šeblová.


Video