Je to v krátkém čase už druhá podobná nehoda v kraji. Ilustrační foto.

Je to v krátkém čase už druhá podobná nehoda v kraji. Ilustrační foto.

Nákladní vlak zničil auto, které uvízlo na kolejích

  • 19
Řidička Škody Favorit dostala dnes po půlnoci v Dolním Skrýchově u Jindřichova Hradce smyk tak nešťastně, že se auto zapříčilo v závěji a částečně zasahovalo na železniční přejezd. Žena stačila vozidlo včas opustit, ale přijíždějící nákladní vlak auto poničil.

Škoda dosud nebyla vyčíslena, u řidičky mají policisté podezření, že pila před jízdou alkohol. V noci byla trať uzavřena a po silnici vedly objížďky, nyní už je místo průjezdné, řekl jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Nehoda se stala na silnici třetí třídy ve směru Dolní Radouň. Ve vlaku byl jen strojvedoucí, který vyvázl bez zranění, ani řidičce se nic nestalo.

Je to v krátkém čase už druhá podobná nehoda v kraji. V pondělí uvízl na železničním přejezdu poblíž rybníku Bezdrev u Hluboké nad Vltavou řidič osobního auta Peugeot 306.

Dostal smyk na kluzké silnici a už s autem nedokázal odjet. Běžel naproti nákladnímu vlaku a signalizoval strojvedoucímu problém, ten však už nestačil soupravu zastavit a vlak auto zdemoloval.

Matzner upozornil, že v jižních Čechách vytrvale sněží a je třeba jezdit velmi opatrně.

"Kdo nemusí vyjet, ať zůstane doma," řekl. Za noc se staly jen dvě menší nehody, v noci u Drahonic na Strakonicku spadl opilý řidič s autem do škarpy a ráno na Prachaticku nabouralo další auto do svodidel.

,

Video