Sanitka a poté i hasičský vůz zapadly v terénu, záchranáři proto na místo museli po svých. Ilustrační foto.

Sanitka a poté i hasičský vůz zapadly v terénu, záchranáři proto na místo museli po svých. Ilustrační foto. | foto: HZS Zlínského kraje

Na myslivce se převrátilo auto, záchranáři v lese zapadli

  • 38
Auto s opilým myslivcem za volantem havarovalo v neděli odpoledne v lese u Lačnova. Nehodu nepřežil spolujezdec. Vypadl z vozu, a ten se na něj převrátil. V nepřístupném terénu nejprve zapadla sanitka, poté i vůz hasičů, záchranáři proto museli na místo pěšky a dorazili až hodinu po neštěstí.

K nehodě vyrazili jako první zdravotníci z Valašských Klobouk. Jejich sanitka ale zapadla v těžkém terénu. Posádku proto nabrali hasiči a společně pokračovali v cestě lesem, kde po několika stech metrech také zapadli. "Vozidlo bylo odstaveno a dál všichni záchranáři pokračovali pěšky," informoval mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček.

"Po asi čtyřech kilometrech chůze lesem do kopce se podařilo záchranářům přijít na místo neštěstí. V této době už uběhla téměř hodina od vyžádaní pomoci," sdělil mluvčí.

Ve svahu zde havarovalo vozidlo značky Suzuki bez registrační značky se dvěma myslivci. Po převrácení vozu vypadl devětapadesátiletý spolujezdec a auto ho zavalilo. Podle Mitáčka utrpěl velmi vážná poranění, kterým na místě podlehl. Silně podnapilý řidič vyvázl bez zranění.

"Před příchodem záchranářů na místě pomáhali další členové mysliveckého spolku. Těm se podařilo převrátit havarované auto zpět na kola, ale svému kolegovi již pomoci nedokázali," řekl Mitáček. Podle prvních informací myslivci zaváželi krmení pro zvěř.


Video