František Mrázek

František Mrázek - Podnikatel František Mrázek na archivní fotografii z roku 1993. | foto: Jaroslav Hejzlar, ČTK

Mrázkův vrah stál blíž, nemusel být odstřelovač

  • 126
Policie zapochybovala o tom, že podnikatele Františka Mrázka zavraždil profesionál. Z nového ohledání místa činu totiž vyplynulo, že pachatel vystřelil ze vzdálenosti jen asi deset až patnáct metrů. Stál skrytý v tújích a mířil na Mrázkovo břicho.

"Vzhledem ke vzdálenosti by to nemusel být profesionální odstřelovač," řekla mluvčí policie Blanka Kosinová.

Mrázka, který byl součástí vlivné podnikatelské skupiny ovládající například Setuzu, zavraždil neznámý pachatel v lednu na parkovišti před sídlem jeho firem v Praze 4. - více zde

Policie má zatím jedinou jistotu. Cílem střelce byl skutečně Mrázek a šlo zřejmě o nájemnou vraždu. O pachateli zatím ale zřejmě neví nic. Až dosud se domnívala, že jde o práci profesionála. Nové výsledky z ohledání místa činu však mohou podle Kosinové svědčit i o opaku.

Policie již podle mluvčí ví i to, z jaké zbraně vrah střílel. "Z taktických důvodů se k tomu ale nebudeme vyjadřovat," uvedla Kosinová. Odpovědět nechtěla ani na otázku, zda se kriminalistům nakonec podařilo na místě činu najít střelu či nábojnici.

Vrah musel podle Kosinové dobře znát Mrázkovy zvyky, například to, že jeho řidič vždy nastartoval vůz deset minut před tím, než šel Mrázek k autu. Je proto možné, že si místo činu před vraždou procházel.

Policie proto žádá veřejnost o pomoc. "Někdo si mohl všimnout někoho, kdo se na místě často pohyboval nebo třeba seděl v autě a pozoroval. A nemusel být sám," uvedla Kosinová. Žádost o pomoc policie zveřejní také v televizním pořadu Na stopě.

Policie má podle Kosinové zájem i o informace k samotnému Mrázkovi. "Informace lze poskytnout i anonymně," ujistila mluvčí.

,

Video