Pekelní andělé v Praze - Motorkáři z gangu Pekelní andělé přijeli na sraz do Prahy. Koupaliště Džbán, kde se sraz koná, hlídá i policejní transportér. (24. června 2005) | foto: Michal Šula, MF DNES

Motorkáři zrušili kvůli policii spanilou jízdu

  • 52
Členové motorkářského gangu Pekelní andělé se rozhodli nevyrazit na české silnice. Kvůli opakovaným přísným policejním kontrolám se rozhodli zůstat v areálu pražského koupaliště Džbán, kam se sjela asi tisícovka motorkářů. Hells Angels tak své stroje nepředvedou během spanilé jízdy.

"Nikam se nechystáme, na jízdu po Praze nepojedeme. Zůstaneme v kempu, kde bude pokračovat soukromá party," řekl ráno neoficiální mluvčí srazu, který si říká Lobo a je členem Hells Angels Bohemia. Do areálu nemá veřejnost ani novináři přístup.

Podle některých dalších účastníků se spanilá jízda neuskuteční především kvůli přísným policejním kontrolám. "Nebaví nás to, když nás opakovaně na silnicích stavějí," podotkl jeden z účastníků.

Někteří členové gangu se do Česka vůbec nedostali, zhruba stovku z nich nepustila přes hranice cizinecká policie. - více zde

Policisté již od pátečního rána při vjezdu do areálu Džbán zkontrolovali každého nově příchozího, žádné problémy však podle mluvčí řešit nemuseli. Okolí koupaliště kromě několika desítek policistů hlídá také transportér. - více zde

"Páteční den i následující noc proběhly bez jakýchkoli problémů a konfliktů. Mnoho účastníků srazu vyrazilo večer na prohlídku Prahy a na návštěvu nočních klubů. Chovali se slušně, nemáme hlášenou jedinou výtržnost," uvedla pražská policejní mluvčí Eva Brožová.

Členové gangu proti policejním kontrolám sice nijak neprotestovali, považují však tak přísná bezpečnostní opatření za zbytečná. "Tady nejsou žádní gangsteři, nechystá se žádný horor. Je to jen obyčejná party," řekl v pátek jeden z mužů s nápisem Hells Angels na vestě, který slyší na oslovení Medvěd.

Pekelní andělé, kteří vznikli v USA a mají své pobočky po celém světě, jsou považováni za agresivní a nebezpečný gang. Často jsou podle policie ozbrojeni. Scházejí se každý rok v jiném světovém městě. V Česku se jejich celosvětový sraz koná poprvé.

,
Témata: Angels, džbán, Medvědi

Video