Mladík dostal s Toyotou smyk, přetočil se přes střechu a prorazil plot. Jemu se

Mladík dostal s Toyotou smyk, přetočil se přes střechu a prorazil plot. Jemu se nic nestalo, ale vůz utrpěl značnou škodu. | foto: Policie ČR

Mladík bez řidičáku sebral auto známé a v noci ho v Třešti zdemoloval

  • 8
Na návštěvu do Třeště asi nějaký čas nepojede přítelkyně jedné tamní rodiny. V noci jí devatenáctiletý známý sebral klíče od auta a jeho projížďka tmou dopadla neslavně. S Toyotou Yaris se přetočil přes střechu, prorazil plot a vůz zdemoloval. Škoda přesáhla sto tisíc korun.

Mladík dojel "vypůjčeným" vozem do nedalekého Batelova a kolem čtvrté hodiny se vracel zpět. Jeho jízda skončila v Třešti v Havlíčkově ulici. Jel příliš rychle a na namrzlé vozovce dostal v zatáčce smyk.

"Auto přejelo do protisměru, přetočilo se přes střechu a poté přejelo mimo komunikaci, kde narazilo do plotu," popsala jihlavská policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Řidič se nezranil, od nehody odešel po svých. Škodu na vozidle majitelka vyčíslila na 110 tisíc korun, dalších pět tisíc bude stát oprava poničeného plotu.

Havárie byla policii oznámena až během dopoledních hodin. A vyšetřovatelé dlouho nevěděli, kdo zničený vůz řídil.

K nehodě došlo už na počátku ledna. Až nyní policisté zjistili, že za volantem seděl devatenáctiletý mladík, který nikdy nevlastnil řidičský průkaz. Sdělili mu obvinění ze spáchání trestného činu neoprávněného užívání cizí věci. A policisté zároveň řeší množství dopravních přestupků, jichž se při jízdě dopustil.

Mladík boural v Třešti v Havlíčkově ulici.

Mladík boural v Třešti v Havlíčkově ulici.


Video