vozíčkář, Ilustrace

vozíčkář, Ilustrace | foto: Profimedia.cz

Mladík podezřelý z vraždy vozíčkáře byl na útěku z výchovného ústavu

  • 4
Západočeská policie zveřejnila další podrobnosti k případu invalidního bezdomovce, jehož tělo bylo nalezeno v úterý ráno v řece Teplá v Karlových Varech. Uvedla, že mladistvý, kterého z vraždy podezírá, byl na útěku. Zatím není jasné, co bylo přesnou příčinou smrti 42letého muže.

"Z předběžných závěrů soudní pitvy zatím není zřejmé, zda invalidní důchodce zemřel utopením, či na následky fyzického útoku," uvedla mluvčí západočeské policie.

Tělo muže našli v úterý ráno chodci. Ukázalo se, že se jedná o beznohého bezdomovce na vozíčku, Petra Gašpara. Policisté vzápětí zadrželi a později i obvinili ještě neplnoletého mladíka. Soud dnes rozhodne o jeho vazbě.  - čtěte Policie vyšetřuje mladíka podezřelého z vraždy invalidního bezdomovce

O vině zadrženého mladíka z výchovného ústavu bude rozhodovat speciální soudce pro děti a mládež.  Mladistvý si může jít ve velmi závažných případech, jako je vražda, sednout do vězení až na sedm a půl roku," řekla policejní mluvčí Martina Kohoutová. To je polovina trestní sazby, která je určena pro dospělé. 
 
Mluvčí dodala, že souzené děti nedostávají tresty, ale opatření. Nejjednodušší jsou výchovná, ochranná a nakonec trestní.

,

Video