Mladík ničil okna a hrozí mu vězení

O s t r a v a - Policistům se poprvé podařilo chytit jednoho z vandalů, kteří škrábou na okna ostravských tramvají. Obrazce vyryté do oken jsou noční můrou šéfů dopravního podniku. Cestující ryjí do skel tak často, že škody dosahují stovky tisíc korun.

"Mladíka, který něco škrábal na zadní okno tramvaje číslo 19, zahlédla v sobotu kolem druhé hodiny ráno policejní hlídka. Je to poprvé, kdy se nám podařilo takovéhoto vandala zadržet," uvedl včera mluvčí ostravského policejního ředitelství Milan Klézl.

Tramvaj policisté dojeli a zastavili. "Mladík tvrdil, že kovovou mincí jen obtahoval obrazce, které už byly na oknech vyryté," dodal Klézl.
Vyšetřovatel obvinil sedmnáctiletého mladíka z poškozování cizí věci. Hrozí mu až půl roku vězení. V tomto případě způsobil  dopravnímu podniku škodu nejméně tři tisíce korun.

Letos šetřili ostravští policisté dvacet případů poškození skel v tramvajích. Zabývají se přitom jen případy, kdy je škoda vyšší než dva tisíce korun a jde tudíž o trestný čin. Poškrábaných oken je však mnohem více.

,
Témata: Mince, Tramvaj

Video