Matku s dětmi srazilo auto na přechodu pro chodce na křižovatce ulic Slezská a Libická.

Matku s dětmi srazilo auto na přechodu pro chodce na křižovatce ulic Slezská a Libická. | foto: Google

Matku s dvěma dětmi srazilo auto, tříletý chlapec je těžce zraněn

  • 486
Matku s dvěma dětmi ráno srazilo auto na přechodu pro chodce ve Slezské ulici na pražských Vinohradech. Tříletý chlapec skončil s vážnými zraněními v nemocnici. Matka utrpěla šok, holčička vyvázla jen s lehkým zraněním. Řidič před jízdou alkohol nepil. Policisté případ nadále vyšetřují.

Neštěstí se odehrálo před devátou ráno na křižovatce Slezské a Libické ulice. Žena přecházela přes přechod pro chodce, před sebou tlačila kočárek a za ruku vedla pětiletou holčičku. V tu chvíli je srazil řidič vozu Volkswagen Passat, který projížděl směrem k Vinohradské ulici.

"Nejhůře nehodu odnesl chlapeček v kočárku, který zůstal uvězněn pod přední částí vozidla," sdělila policejní mluvčí Eva Miklíková. Tříletý chlapec podle mluvčí záchranky utrpěl vícečetná vážná poranění. "Ve stavu umělého spánku byl předán do krčské nemocnice," řekla mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová.

Za jeden den tři nehody s dětmi

Jednalo se přitom už o třetí dnešní nehodu, při které byly zraněny děti. První se odehrála kolem sedmé hodiny ranní na ulici Zenklova v Praze 8. V okamžiku, kdy tramvaj vyjížděla ze zastávky Stejskalova, narazila bokem do jedenáctiletého chlapce, který spadl na zem.

Podle lékaře záchranné služby utrpěl naštěstí jen lehké zranění. Policisté na místě zjistili, že chlapec zřejmě nerespektoval světelný signál na přechodu pro chodce. Alkohol v dechu řidiče tramvaje policisté vyloučili.

K další nehodě došlo krátce před osmou hodinou na ulici Nuselská v Praze 4. Řidička Fordu Mondeo projížděla ve směru k ulici Na Jezerce, když jí náhle do cesty vběhl šestnáctiletý mladík. Při havárii chlapec utrpěl jen lehké pohmožděniny na ruce. Žena jej okamžitě převezla do nemocnice na ošetření.


Video