Michala Vejrycha hledala policie dva týdny.

Michala Vejrycha hledala policie dva týdny.

Labe vydalo tělo pohřešovaného studenta

  • 4
Policisté našli tělo pohřešovaného studenta. Devatenáctiletý Michal Vejrych se ztratil před dvěma týdny cestou z klubu. Mrtvého studenta pardubické univerzity hasiči vytáhli z Labe nad zdymadlem v Pardubicích.

"Tělo se našlo na levém břehu řeky v místě přívodu vody k elektrárně. Zatím neproběhla jeho identifikace, ale s největší pravděpodobností se jedná o pohřešovaného Michala Vejrycha," uvedla tisková mluvčí pardubických policistů Jitka Vavřinová.

Proč mladík zemřel, zatím policisté nevědí. "Příčinu určí až soudní pitva," uvedla Vavřinová.

Policie po studentovi pátrala přes 14 dní, minulý týden dokonce s pomocí potápěčů prohledávala oba břehy Labe od Wonkova mostu až po železniční most v Rosicích. Tělo však leželo o pár set metrů výš.

Michal Vejrych se ztratil ve středu 28. března. Jeho spolužáci to policii oznámili o den později v osm hodin večer. Naposledy se s ním viděli ve středu ve dvě hodiny ráno ve vysokoškolském klubu. - více zde

"Něco vypil, ale žádný konflikt v klubu neměl, spolužáci se s ním rozešli s tím, že se uvidí ráno na přednášce. Poslední ho viděl vyhazovač, že prý šel po silnici, takže zřejmě zamířil na Wonkův most," uvedl zástupce vedoucího obvodního oddělení policie v Polabinách Rudolf Půlpán.

Vejrych žil v pronajatém bytě v Pichlově ulici s třemi spolužáky. Jako student prvního ročníku Filozofické fakulty Univerzity Pardubice příliš dalších známých ve městě neměl.

"Přátelil se nejvíce se svými třemi spolubydlícími, což jsou jeho spolužáci z trutnovského gymnázia," řekl Půlpán. Trvalé bydliště měl student v Trutnově, kde bydlí jeho rodiče.

,

Video